“Η Ρωσία είναι πιο ισχυρή από τους αντιπάλους της”

“Η Ρωσία είναι πιο ισχυρή από τους αντιπάλους της” διεμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας και στη δήλωση του  Ντόναλντ Τραμπ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να τονώσουν τις δυνατότητές τους στα πυρηνικά.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος του έτους, ο πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία είναι πιο ισχυρή από οποιονδήποτε πιθανό αντίπαλο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως επιθυμεί συγκεκριμένες, εποικοδομητικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τη διακυβέρνηση του επερχόμενου Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν πίστευε στην νίκη του εκτός από εμάς».

Πρόσθεσε πως οι Δημοκρατικοί χάνουν σε όλα τα μέτωπα και σχολίασε ότι το κόμμα τους άδικα προσπαθεί να αποδώσει την εκλογική του ήττα σε εξωτερικούς παράγοντες. Το κόμμα θα πρέπει να μάθει να χάνει με αξιοπρέπεια, συμπλήρωσε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ρωσικής οικονομίας τονίζοντας ότι «η συρρίκνωση επιβραδύνεται, η φυγή κεφαλαίων υποχωρεί και οι πραγματικοί μισθοί αρχίζουν να βελτιώνονται».

«Η (οικονομική) ανάπτυξη πραγματοποιείται χάρη σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας –την κατασκευή μηχανημάτων, τα χημικά, τη μεταποίηση και τη γεωργία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας για τη ρωσική οικονομία, ενώ πρόσθεσε πως «είδαμε κάποια οικονομική ανάπτυξη τον Νοέμβριο (…) φέτος θα είναι μάλλον στο -0,5 με -0,6%».

Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό εκτίμησε πως τη χρονιά που έρχεται θα είναι σημαντικά χαμηλότερος από 6%, πιθανότητα περίπου στην περιοχή του 5,5%. «Αυτό είναι ένα χαμηλό ρεκόρ για το ποσοστό του πληθωρισμού και μας δίνει λόγο να περιμένουμε ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το στόχο μας και πολύ σύντομα να φτάσουμε σε πληθωρισμό 5% και μετά 4%», συμπλήρωσε.

Για την Ουκρανία

Σχετικά με την Ουκρανία, ο Πούτιν δήλωσε βέβαιος πως οι σχέσεις της Μόσχας με τη χώρα θα ομαλοποιηθούν «αργά ή γρήγορα», προσθέτοντας ότι χτίζεται μια γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας, η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμπορικών και ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, όταν βελτιωθούν οι σχέσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι δε βλέπει ανάγκη για πρόωρες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία: «Για να το πω ευθέως, είναι πιθανό αλλά όχι αναγκαίο», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Το πρακτορείο αναφέρει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να βάλει υποψηφιότητα για άλλη μια θητεία ως πρόεδρος, στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2018.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα