Η συμβολαιογράφος ήταν… μακρυχέρα!

Συμβολαιογράφος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού. Της επιβλήθηκε ποινή έξι ετών αλλά γλύτωσε τη φυλακή καθώς το δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση της.
Η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) μετά από μηνυτήρια αναφορά του ασφαλιστικού της φορέα για υπεξαίρεση των δικαιωμάτων του. Μετά από έλεγχο που πραγµατοποίησαν επιθεωρητές στο αρχείο της, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις ως προς την απόδοση των δικαιωμάτων του Ταµείου.
Όπως τελικά προέκυψε η εν λόγω συμβολαιογράφος σε ένα βάθος πολλών ετών είχε… παραλείψει να αποδώσει στο Ταμείο δικαιώματα και εισφορές που είχε εισπράξει κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων ύψους περίπου 700.000 ευρώ. Λόγω μάλιστα των πολλών ετών που μεσολάβησαν μέχρι την αποκάλυψη της συμπεριφοράς της το αδίκημα για ένα μεγάλο μέρος του υπεξαιρεθέντος ποσού είχε παραγραφεί και δικάστηκε μόνο για υπεξαίρεση που αφορούσε περίπου στο 1/3 των χρημάτων.
Η κατηγορούμενη συμβολαιογράφος απολογούμενη επικαλέστηκε ως ένδειξη καλής θελήσεως το γεγονός ότι η ίδια είχε καλέσει το Ταμείο για έλεγχο, ενώ εκκρεμεί και αίτηση της για συμβιβασμό ώστε να ξοφλήσει μέρος της οφειλής της με δόσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα