Η φρουρά του Ερντογάν επιτέθηκε σε Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον (φωτό + vid)

To άγριο πρόσωπό της έδειξε η φρουρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, λίγο πριν από τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.  Oι σωματοφύλακες του “Σουλτάνου” επιτέθηκαν σε Κούρδους, αλλά και αντικαθεστωτικούς που συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο όμως και στη Συρία και το Ιράκ.

Αποτέλεσμα της σύρραξης ήταν εννέα άνθρωποι  να τραυματιστούν -εκ των οποίων οι δύο σοβαρά- ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν.

Οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το περιστατικό συνέβη όταν οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου, που φορούσαν μαύρα κοστούμια και γραβάτες και μαύρα γυαλιά, επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που κρατούσαν τη σημαία των Κουρδικών πολιτοφυλακών της Συρίας και φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας.

Τοπικό δίκτυο που συνεργάζεται με το NBC ανέφερε ότι εκείνη την ώρα ο Ερντογάν βρισκόταν μέσα στην κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή.

O εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντάστιν Στέρνμπεκ, είπε ότι το επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ δύο αντιπάλων ομάδων, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Είπε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα, στο ένα εκ των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικό όργανο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα