Θα πεθάνουν κι άλλοι πρόσφυγες στο Αιγαίο!

Καμπανάκι αφύπνισης αλλά και κινδύνου ότι όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αργεί να πάρει πολιτικές αποφάσεις αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη Συρία, τόσο το χάος θα γιγαντώνεται και εν τέλει, «τόσο μεγαλύτερο βάρος θα δημιουργηθεί για την Ελλάδα» έκρουσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του IOM, Λέοναρντ Λόιντ, ευρισκόμενος σε σχετική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, εξέφρασε τον έντονο φόβο του ότι «η αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στο Αιγαίο!». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον IOM, τις προηγούμενες ημέρες έχασαν τη ζωή τους 72 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος (βλ. ελληνικά νησιά) ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Σημειώνεται, επίσης, ότι βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός, από τις αρχές του 2015 τις θαλάσσιες διόδους της Μεσογείου έχουν περάσει 464.876 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός διπλάσιος από τον συνολικό όγκο προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών του 2014.

Σε πέλαγος… απογοήτευσης βρίσκεται και ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ ο οποίος εξέφρασε «βαθιά απογοήτευση» εξαιτίας της αποτυχίας των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. να φθάσουν σε οριστική συμβιβαστική λύση για το σχέδιο κατανομής των 120.000 προσφύγων.

«Χρειάζεται αποφασιστική συμφωνία χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών, καθώς και αποφασιστικές ενέργειες με βάση την αλληλεγγύη από όλες τις χώρες μέλη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αντόνιο Γκουτέρες που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα