Καλύτερα να μασούν στην ΕΠΟ!

 

Είθισται στις συνεδριάσεις της UEFA, ακόμη κι αν αυτές  λαμβάνουν χώρα προκειμένου να εκλεχθεί νέος πρόεδρος, να κατατίθενται από τις ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες κάποιες προτάσεις, με γνώμονα πάντα την πρόοδο του προϊόντος που λέγεται ποδόσφαιρο.

Άλλοτε οι προτάσεις αυτές είναι ριζοσπαστικές, άλλοτε προοδευτικές, άλλοτε συντηρητικές. Μερικές φορές, όμως, ξεπερνούν τη φαντασία. Η πρόταση που κατατέθηκε από την ελληνική πλευρά, για παράδειγμα, στο συνέδριο στο Λαγονήσι ήταν πρωτοποριακή όσο ποτέ άλλοτε.

Η ΕΠΟ δεν εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ωστόσο η ατζέντα ήταν σχεδιασμένη μάλλον από τους έκπτωτους άνδρες της Ομοσπονδίας, άσχετα αν εκφωνήθηκε από γυναικεία χείλη. Ποια ήταν η πρόταση αυτή: Να καταργηθούν οι τελικοί αγώνες μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα στις διοργανώσεις της UEFA!! Περιττό να πούμε πως οι σύνεδροι όλων των χωρών λύθηκαν από τα γέλια και τους πήρε ώρα να… συναρμολογηθούν ξανά.

Βλέπετε, η ανεπανάληπτη αυτή ιδέα σήμαινε πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας ειδικός… αλγόριθμος προκειμένου όλες οι κληρώσεις να γίνονται κατά τέτοιο τρόπο που θα απαγόρευαν τη συμμετοχή στον τελικό σε ομάδες από την ίδια χώρα, κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να απαγορευτεί η συμμετοχή τριών ομάδων από την ίδια χώρα στα ημιτελικά ή να κληρώνονται – δηλαδή να ορίζονται – κατά συγκεκριμένο τρόπο οι τέσσερις προημιτελικές αναμετρήσεις. Τρέχα-γύρευε.

Κρίμα, διότι με τέτοιες εισηγήσεις, θα νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι έχουν να κάνουν με τίποτα άσχετους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα