Κοτζιάς σε Κέρι: Κανένας τρομοκράτης δεν θα ελευθερωθεί

Την διαβεβαίωση ότι με τον νέο νόμο για τις φυλακές δεν θα ελευθερωθεί κανένας τρομοκράτης, έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι , με τον οποίο συναντήθηκε στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ.

Η συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών στις ΗΠΑ, έγινε υπό τη «σκιά» των Αμερικανικών αντιδράσεων για τον νέο νόμο για τις φυλακές με τον Έλληνα υπουργό Εξωετρικών να δηλώνει ότι «νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».

«Είμαι εδώ ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για την δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω η σχέση μας να εμβαθύνει προς την συνεργασία», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Υποδεχόμενος τον κ. Κοτζιά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε επισημάνει τους στενούς δεσμούς ΗΠΑ και Ελλάδας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «τις θυσίες που έχει κληθεί να κάνει ο λαός της Ελλάδος, λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία» καθώς επίσης και για «τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της καταπολέμησής της».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σημασία των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εκφράζοντας τον προβληματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης και τη θέση της «ότι αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή».

Ο κ. Κέρι παράλληλα εξέφρασε «εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Ελλάδος για μεταρρυθμίσεις», καθώς και την ελπίδα να διατηρηθεί η «ισχυρή συνεργασία ΗΠΑ- Ευρώπης σε σχέση με την υποστήριξη μας στην Ουκρανία» τονίζοντας την «ανάγκη ενθάρρυνσης της Ρωσίας με κάθε τρόπο να τηρήσει την συμφωνία του Μινσκ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα