“Κόβει” κάθε σκέψη για αλλαγές στα πρωτογενή πλεονάσματα ο Ντάισελμπλουμ

Κόβει” κάθε σκέψη για αλλαγές στα πρωτογενή πλεονάσματα ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ
Oυδεμία συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, πόσο μάλλον για το χρέος, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι τα μέσα του 2018. Το μήνυμα αυτό έστειλε μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από το 2018, και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα, πράγματι θα χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε με νόημα, ερωτηθείς για την έμφαση στους φόρους, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος.

Οπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες διαβουλεύσεις στην ελληνική υπόθεση, ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ στα πρωτογενή πλεονάσματα, από μακροπρόθεσμος, κατέστη μεσοπρόθεσμος, που σημαίνει τα επόμενα 10 χρόνια. Όπως είπε, μετά το 2018, και εφόσον θα έχουν όλα εξελιχθεί ομαλά με το πρόγραμμα, θα μπορούσε να συμφωνηθεί αποκλιμάκωση του στόχου, σταδιακά στο 2,5% και 2% του ΑΕΠ.

«Για το χρέος, μέχρι το 2018 ισχύει ό,τι συμφωνήσαμε» υπογράμμισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας: «Και αυτό, το ξέρει πολύ καλά η ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα