“Λιγότερες από 150 οι περιπτώσεις που ελέγχθηκαν”

Η λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε στο επίκεντρο του Τρύφωνα Αλεξιάδη σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega.

Από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 περιπτώσεις ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τον ίδιο «ξεσκονίζει» αρχεία που ανάγονται χρονολογικά μέχρι και 10 έτη πίσω με στόχο να διασταυρωθούν τα εισοδήματα με τις καταθέσεις των πολιτών.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «από τις 2.062 περιπτώσεις, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να… ανοίξει το στόμα του», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Από τις 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500. Όποιος γυρίσει χρήματα από αυτά που σήκωσε το προηγούμενο διάστημα, δεν έχει πρόβλημα, ακόμη και από πριν το 2015. Αυτήν την εποχή το ΣΔΟΕ συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τα δεδομένα των καταθέσεων των προηγούμενων χρόνων.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε και 10 χρόνια πίσω. Όσοι δεν δικαιολογούνται, θα κληθούν να δώσουν στοιχεία. Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, πάμε περισσότερα χρόνια πίσω. Ο συντονισμός και ο έλεγχος εναπόκειται στη δικαιοσύνη, καθώς έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία.

Είμαι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου. Όταν φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, θα μπορώ να πω περισσότερα. Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα.

Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα