«Με μας τι γίνεται;»

Το Grexit πολλοί το μίσησαν, αλλά περισσότερο θα το μισήσουν –αν τελικά οι πληροφορίες επαληθευτούν– οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Θα σας εξηγήσουμε το γιατί…

Μέχρι στιγμής είναι επιβεβαιωμένα κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ο αποκλεισμός μας από τη FIFA και την UEFA θα σηματοδοτήσει την παύση της αναγνώρισης της ΕΠΟ ως επίσημης Ομοσπονδίας, άρα και της συμμετοχής όλων των ομάδων (Εθνικών και συλλόγων) από τις επίσημες διοργανώσεις και τα φιλικά παιχνίδια.

Πέραν τούτου, θα απαγορευτούν οι μεταγραφές ξένων παικτών, θα έχουν το δικαίωμα προσφυγής όλοι οι αλλοδαποί που αγωνίζονται στα πρωταθλήματά μας και τέλος δεν θα μπορούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό οι Έλληνες παίκτες, καθώς δεν θα υπάρχει Ομοσπονδία να τους εκδώσει μπλε κάρτα. Μέχρι εδώ όλα κατανοητά. Τι θα γίνει όμως με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια με ξένες ομάδες;

Εδώ η κατάσταση είναι αιωρούμενη. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε πως τα συμβόλαια θα παγώσουν, καθώς οι παίκτες μας δεν θα ανήκουν σε κάποια αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, άρα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής! Κάποια άλλα νομικά επιτελεία ισχυρίζονται πως ένα συμβόλαιο με ξένη ομάδα δεν υποχρεώνει τον ποδοσφαιριστή να ανήκει στην εγχώρια Ομοσπονδία, καθώς θεωρείται επίσημο μέλος (εργαζόμενος) της ομάδας που ανήκει στη δική της Ομοσπονδία. Με λίγα λόγια, μπέρδεμα. Για την ώρα, πάντως, πιο πιθανό είναι το πρώτο σενάριο, γεγονός που θα σημάνει την αυτόματη αποδέσμευση όλων των Ελλήνων του εξωτερικού και ένα τεράστιο πισωγύρισμα στην καριέρα τους. Ήδη πολλοί παίκτες ρωτάνε τους δικηγόρους τους για το τι μέλει γενέσθαι και συγκεκριμένη απάντηση δεν παίρνουν.

Είναι ίσως το μόνο θέμα που είναι ελαφρώς συγκεχυμένο. Βλέπετε, ποτέ άλλοτε δεν έχει τύχει να αποβληθεί μία από τις 209 χώρες μέλη της FIFA προκειμένου να υπάρχει δεδικασμένο, ενώ το Πακιστάν, η Ταϋλάνδη και η Ζιμπάμπουε που παρελθοντικά είχαν σηκώσει παντιέρα, δεν διέθεταν ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα