«Μην διώξετε τους Ρομά από το Νομισματοκοπείο»

Να μην γίνει η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τέσσερις δήμοι της Αττικής. Προσφεύγοντες είναι οι Δήμοι Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεγαρέων, Χαλανδρίου και τώρα και ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας. Όπως υποστηρίζουν οι σχετικές αποφάσεις του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Στην προσφυγή του Δήμου Μάνδρας επισημαίνεται ότι η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά προβλέπεται να γίνει στην περιοχή Κανδήλι στο όρος Πατέρας (έκταση 37.438 τ.μ.), που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας-Ειδυλλίας (πρώην αμερικανική βάση) που σύμφωνα με έγγραφο του δασαρχείου Μεγάρων έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1985 με απόφαση του Νομάρχη. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η επίμαχη περιοχή, παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Λυκόβρυσης υποστηρίζει ότι είχε προγραμματιστεί να μετεγκατασταθεί ο καταυλισμός σε έκταση 4.660 τετραγωνικών μέτρων, σε χώρο που στεγάζονται τέσσερα ερευνητικά Ινστιτούτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία έχουν μοναδική και σπάνια πανελλαδικά γενετική συλλογή. Όλες οι σχετικές προσφυγές έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στο ΣτΕ με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα