Μια «άλλη Γερμανία» θα δημιουργήσουν οι πρόσφυγες

Οι 800.000 πρόσφυγες που δήλωσε η Γερμανία ότι θα απορροφήσει στο έδαφός της είναι σύμφωνα με το ίδιο το Βερολίνο ένας τόσο κρίσιμος αριθμός που θα αλλάξει την χώρα. Μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ δεν έκανε καν προσπάθεια να λειάνει τις εντυπώσεις από τη μαζική εισροή, αντιθέτως η καγκελάριος αρκέστηκε στο να καταθέσει τη δέσμευσή της ότι οι όποιες αλλαγές θα έχουν θετικό πρόσημο για τη χώρα της.

«Αυτό που ζούμε» είπε χαρακτηριστικά η κα. Μέρκελ «είναι κάτι που θα συνεχίσει να μας απασχολεί τα χρόνια που έρχονται, να μας αλλάξει, και θέλουμε αυτή η αλλαγή να είναι θετική και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

«Η εικόνα της Γερμανίας που έδωσαν αυτό το σαββατοκύριακο οι μέσοι Γερμανοί για την υποστήριξη των εισερχομένων προσφύγων μας κάνει υπερήφανους για τη χώρα μας», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τόνισε ότι δεν πρόκειται λίγες ευρωπαϊκές χώρες να φέρουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου.

Ανεξαρτήτως, πάντων, των παραπάνω δηλώσεων και υποσχέσεων, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν η γερμανική αλληλεγγύη στο προσφυγικό ζήτημα δεν είναι αποτέλεσμα (μόμο) καλών κι άδολων προθέσεων. Πολλοί το συνδέουν με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού Συνδέσμου Εργοδοτών, Ίνγκο Κράμερ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επεσήμανε ότι η παροχή βοήθειας στους μετανάστες είναι πρωτίστως ηθικό ζήτημα, όμως τόνισε ότι μπορούν να βοηθήσουν τη Γερμανία και οικονομικά, μιας και η χώρα έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ι. Κράμερ επέκρινε σφοδρά το γερμανικό σύστημα παροχής ασύλου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε «οι αιτούντες άσυλο να μην μένουν έξω από την αγορά εργασίας για πολλούς μήνες». Παράλληλα ζήτησε να γίνονται μαθήματα γερμανικών στους μετανάστες από την πρώτη ημέρα που φτάνουν στη χώρα, αλλά και να λαμβάνουν άδεια παραμονής οι νέοι που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα (….). Τα επόμενα 20 χρόνια χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο εργατικό δυναμικό από αυτό που μπορεί να παράξει η χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα