Νέα δικαστικά μπλεξίματα για τον Nτομινίκ Στρος Καν

Τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη δεν έχουν τέλος για τον Ντομινίκ Στρος Καν, αφού ο πρώην επικεφαλής τού ΔΝΤ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για μαστροπεία, στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα  σε δικαστήριο της Λιλ.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με την υπόθεση «Κάρλτον», το όνομα της οποίας προέρχεται από το ξενοδοχείο της βόρειας Γαλλίας όπου διαδραματίστηκαν τα σεξουαλικά όργια, στα οποία ο Στρος Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε, χωρίς όμως να γνωρίζει, όπως λέει, ότι κάποιες από τις γυναίκες ήταν εκεί επί πληρωμή.

Η «υπόθεση Κάρλτον» είναι ακόμα μία από τις υποθέσεις που σχετίζονται με σεξ, στις οποίες έχει εμπλακεί ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ. Παρόμοια υπόθεση ήταν αυτή που όχι μόνο του κόστισε το αξίωμά του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και τον αποκαθήλωσε πολιτικά βάζοντας φρένο στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Σοσιαλιστών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation», εκτός από τον Στρος Καν, κατηγορίες «μαστροπείας στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας» αντιμετωπίζουν ακόμα 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης μίας αλυσίδας οίκων ανοχής, γνωστός ως «Ντόντο ο Μαστροπός», και δύο διευθυντές δύο πολυτελών ξενοδοχείων.

Για τη γαλλική αριστερή εφημερίδα, η υπόθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη στη Γαλλία, όπου αυστηροί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής εμπόδιζαν μέχρι πρόσφατα τη δημοσιοποίηση των σκοτεινών πλευρών της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Η δίκη, όπως επισημαίνει η «Le Parisien», θα είναι κι ένα τεστ για το αν οι Γάλλοι εξακολουθούν να δείχνουν ανοχή στις σεξουαλικές ορέξεις των πολιτικών ή αν τείνουν σε πιο συντηρητικές ηθικές αξίες που για χρόνια τις κορόιδευαν ως αγγλοσαξονικό πουριτανισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα