Νέες αγωγές κατά της Microsoft

Δύο νέες ομαδικές αγωγές αντιμετωπίζει η Microsoft, εγκαλούμενη για τις τακτικές που ακολούθησε για να προωθήσει την εγκατάσταση των Windows 10 από τους χρήστες.
Όπως αναφέρει το lawpost.gr, η πρώτη κατατέθηκε σε δικαστήριο της Φλόριντα, υποστηρίζοντας ότι οι τακτικές της εταιρείας παραβαίνουν τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με τις παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές. Η δεύτερη κατατέθηκε τον Ιούνιο στη Χάιφα του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία εγκατέστησε το νέο λειτουργικό σύστημα στους υπολογιστές των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Σημειώνεται ότι η Microsoft έχει ήδη καταβάλει αποζημίωση ύψους 10.000 δολ. σε αντίστοιχη υπόθεση στις ΗΠΑ.
Παρόλο που η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι δύο αγωγές θα απορριφθούν ως αβάσιμες, καθώς η αναβάθμιση στα Windows 10 ήταν προαιρετική και όχι υποχρεωτική, το pcworld.com υποστηρίζει ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς η εταιρεία έκανε αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας των Windows προκειμένου να ξεγελάσει ουσιαστικά τους χρήστες και να προβούν στην αναβάθμιση.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία όρισε ότι το κλασικό «X» στην πάνω δεξιά γωνία των παραθύρων των Windows, το οποίο παραδοσιακά χρησιμεύει για το κλείσιμο του παραθύρου, θα θεωρείται, στην περίπτωση του αναδυόμενου παραθύρου για την εγκατάσταση των Windows 10, ως συναίνεση για την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να το εγκαταστήσουν παρά τη θέλησή τους.
Ν.ΤΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα