Νέος ισχυρός σεισμός 7,4 R στο Νεπάλ με δεκάδες νεκρούς

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Νεπάλ, στις 12.50-τοπική ώρα (9.50-ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Tο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 82 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 2 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί όπου οι άνθρωποι βγήκαν τρομαγμένοι στους δρόμους.

Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα, ανατολικά του Κατμαντού, δήλωσαν ότι υπάρχουν 19 νεκροί ενω οι τραυματίες πλησιάζουν τους 1000. Ένας νεκρός από τον σεισμό αναφέρθηκε στο ινδικό κρατίδιο Μπιχάρ.

Σημειώνεται ΄πως στις 25 Απριλίου το χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε πίσω του 8.000 νεκρούς και 18.000 τραυματίες.

Λίγο αργότερα, στις 13.17 -τοπική ώρα (10.17- ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε ακόμα μία ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο στα σύνορα με την Ινδία.

Το επίκεντρο της νέας δόνησης εντοπίζεται 89 χιλιόμετρα Ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού και 25 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλης Kodāri, ενώ το εστιακό της βάθος τοποθετείται μόλις στα 10 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα