“Να γίνει silicon valey του αθλητισμού η Δυτ. Ελλάδα”

Το σκεπτικό του Σχεδίου Ελλάδα, που προετοιμάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και αναμένεται να εγκριθεί από το Συνέδριο του Ιουνίου, αποκάλυψε με τον τρόπο της η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από την Πάτρα όπου βρέθηκε.
Κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο – εναλλακτικό δρόμο για την υπέρβαση της κρίσης, ώστε να πάρει ο ελληνικός λαός πίσω την χώρα του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , έφερε ως παράδειγμα τη Δυτική Ελλάδα.

«Χρειάζεται Brand, location, product. Αναγνωρισιμότητα, τοποθεσία, προϊόν», είπε, υποστηρίζοντας ότι η Δυτική Ελλάδα έχει το πιο διάσημο brand, το brand Olympic που είναι και το πλέον αναγνωρίσιμο στον κόσμο που κινεί δις ευρώ κάθε τέσσερα χρόνια, έχει τον καλύτερο ίσως συνδυασμό αρχαιολογικών θησαυρών , όμορφου φυσικού τοπίου και κλίματος, ενώ έχει και τη δεύτερη πιο εύφορη παραγωγική πεδιάδα της Ελλάδας, μαζί με τουρισμό. Έτσι, στην ερώτηση αν μπορεί να συνδυαστεί ο τόπος,, το brand και η παραγωγή μας και να βγει ένα νέο προϊόν που ενώνει τα τρία μοναδικά στοιχεία αυτού του τόπου, έδωσε θετική απάντηση. «Ο τόπος μπορεί να φιλοξενήσει μία σειρά από αθλητικούς οργανισμούς, αθλητικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και αθλητικά ερευνητικά ιδρύματα μεγάλων αθλητικών εταιριών. Σκεφτείτε τη silicon valey του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας», είπε, θυμίζοντας ότι η Αρχαία Ήλιδα ήταν το πρώτο προπονητικό κέντρο της αρχαιότητας, με αθλητές από όλο τον «τότε» κόσμο. Υποστήριξε λοιπόν ότι θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας ένα υπερσύγχρονο νέο προπονητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας. Επενδυτές και εταιρίες από όλο το κόσμο θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με απτά οφέλη, υποστήριξε, ενώ αθλητές από όλο το κόσμο θα συνέρρεαν για να μείνουν, να ζήσουν και να προπονηθούν στα ιερά αθλητικά χώματα. «Με αυτό ως βάση ένα άλλο σύμπλεγμα αποκατάστασης αθλητών θα μπορούσε να χωροθετηθεί σε κάποια άλλη περιοχή, ένα ερευνητικό κέντρο για αθλητική εταιρία σε κάποια άλλη κ.ο.κ.», υποστήριξε, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν πώς σκέπτονται οι συντάκτες του Σχεδίου Ελλάδα για κάθε περιοχή.

 

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα