«Να γίνουν εκκαθαρίσεις πριν από τους ημιτελικούς!»

Το Grexit αποφεύχθηκε, αλλά το… exit για συγκεκριμένους παράγοντες είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σταύρος Κοντονής εξήγησε στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη πως δεν θα αρκεστεί στον πλήρη εναρμονισμό των κανονισμών της ΕΠΟ με αυτούς της FIFA, αλλά με άμεση δράση, προκειμένου να φανούν αποτελεσματικές οι ενέργειές του, πριν επαναρχίσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Η FIFA είχε ούτως ή άλλως έρθει αποφασισμένη να προβεί σε ενέργειες εναρμονισμού, αλλά δεν περίμενε τον Σταύρο Κοντονή να έχει στην κατοχή του λίστα με τέσσερις παράγοντες και τρεις διαιτητές που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη και είναι έξω με (ή χωρίς) περιοριστικούς όρους.
Ο υφυπουργός αθλητισμού εξήγησε στον Κύπριο παράγοντα πως δεν κάνει πίσω αν δεν πάρει τη διαβεβαίωση πως πριν τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού μεταξύ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ θα υπάρξουν παραπομπές. Υποχρεώθηκε τότε ο Κουτσοκούμνης να επικοινωνήσει με τη FIFA και να πάρει τη διαβεβαίωση πως μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Ο Σταύρος Κοντονής ζήτησε αυτό να συμβεί μέσα στα 48 ώρες, αλλά στάθηκε αδύνατο. Άλλωστε, μέχρι την Τετάρτη αποκλείεται να διεξαχθεί το Κύπελλο.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα το νομικό επιτελείο της FIFA θα είναι στην Αθήνα προκειμένου να συνυπογράψει με την ΕΠΟ τις νέες (εναρμονισμένες) διατάξεις στον Κανονισμό της Ομοσπονδίας και αμέσως μετά η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα υποχρεωθεί να παραπέμψει τους τέσσερις παράγοντες και τους τρεις διαιτητές. Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί πως μία τέτοια διαδικασία – αλλαγής καταστατικού – δεν είναι τόσο εύκολη και θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα Δ.Σ., αλλά έγκριση των αλλαγών από δικαστήριο. Θα παρακαμφθούν αυτές οι διαδικασίες;
Αμέσως μετά την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Κοντονής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ενημέρωσα προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων. Εμείς περιμένουμε από την FIFA και την UEFA το έγγραφο το οποίο έχουμε ζητήσει. Μπορεί να το έχουμε και νωρίτερα από την Πέμπτη.
Την Παρασκευή εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Ελπίζουμε με όλα αυτά που θα γίνουν ότι θα μπούμε σε μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Υπάρχει θετικό κλίμα για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις. Δεν γίνεται όμως οι νόμοι να φτιάχνονται όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα