«Να μην αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ.»

Στα εσωτερικά της Ν.Δ. αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ.  Η βουλευτής Επικρατείας  εμφανίστηκε δυσαρεστημένη και άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους τoυ κυβερνώντος κόμματος. «Ο Σαμαράς πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη» τόνισε χαρακτηριστικά, βάζοντας «φωτιά» με τις δηλώσεις της.

 «Δεν πρέπει να αμφισβητηθεί η ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ.» προειδοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ άφησε αιχμές για έλλειψη διαλόγου στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος φέρνοντας ως παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης.

«Τάχθηκα υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ως αστική συμφωνία, καμία σχέση με το γάμο. Είναι μια από τις υποχρεώσεις που έχουμε και είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Πρέπει να δούμε τις συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν μπορούμε να μην κουβεντιάζουμε τα θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την βουλευτή της Ν.Δ., η κεντροαριστερά δεν είναι αξιόπιστος πόλος, δεν έχει λιμάνι, ενώ η κεντροδεξιά έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Αν θέλει μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλη την παράταξη ο Αντώνης Σαμαράς. Υπήρξα παραταξιακή σε όλη τη μου τη ζωή όλη μου τη ζωή, όλη μου τη ζωή πολεμούσα για μια μεγάλη παράταξη, υπό συγκεκριμένες προϋπόθεσης βεβαίως… Πιστεύω στο όλον.»

«Έγιναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ»

Συνεχίζοντας η  βουλευτής Επικρατείας άφησε αιχμές και για τον ΕΝΦΙΑ υπογραμμίζοντας ότι «έγιναν λάθη» και μίλησε για υπερφορολόγηση που απειλεί την οικονομία της μέσης οικογένειας.

«Φόρο επί της ακίνητης περιουσίας η Ελλάδα πρέπει να έχει, όμως το μεγάλο λάθος του ΕΝΦΙΑ. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει φορολόγηση επί μιας ανύπαρκτης αξίας. Είναι λάθος οι αντικειμενικές αξίες. Δεν μπορείς να νομοθετείς σε λάθος δεδομένα, τόνισε η πρώην υπουργός.

Η έκτακτη εισφορά είναι κάτι άλλο, μπορεί να διαφωνώ ωστόσο είναι δημοσιονομικό θέμα, στα ακίνητα δεν υπάρχει επιχείρημα από την τρόικα. Αντίθετα έχει επιχείρημα η κυβέρνηση και πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που να βασίζονται στην πραγματικότητα, είπε η κ. Μπακογιάννη.

 «Υπάρχουν 180 βουλευτές»

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα πολιτικής η κ. Μπακογιάννη είπε πως μπορεί να διαφωνεί, αλλά υπάρχει και το μη χείρον βέλτιστον. «Αυτή η κυβέρνηση έφερε την οικονομία σε μια ισορροπία και αυτό δεν πρέπει να χαθεί».

 

Αναφέρθηκε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι «υπάρχουν 180 βουλευτές» ενώ έστειλε μήνυμα και προς πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

 

 «Περιπέτεια για τον τόπο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

 

Καταλήγοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι φοβάται την ακυβερνησία, αλλά και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πθα αποτελέσει περιπέτεια για τον τόπο, όπως είπε.

«Παρά τον ΕΝΦΙΑ, που έβγαλε τη μισή Ελλάδα από τα ρούχα της, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει» πρόσθεσε ενώ η κ. Μπακογιάννη ζήτησε ένα εθνικό μίνιμουμ συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα