«Να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις»

Το μεγάλο θέμα για τη χώρα και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους θεσμικούς εταίρους χωρίς να τροφοδοτηθεί η άδικη και αντιπαραγωγική συζήτηση για τη βούληση και την ικανότητα της Ελλάδας να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να βγει οριστικά από το μνημόνιο. Τα εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η συζήτηση αυτή είναι ανυπόστατη.

Ο Ευ. Βενιζέλος έχει ενεργοποιήσει όλα τα δίκτυα των διεθνών επαφών του. Διευκολύνεται άλλωστε σε αυτό λόγω της ιδιότητας του Προέδρου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που έχει από την 1η Γενάρη 2014.

Το κλειδί είναι, κατά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους καθώς από αυτό εξαρτώνται τα τρία μέτωπα:

– ο τερματισμός της συζήτησης περί δημοσιονομικού κενού το 2014, αλλά και την περίοδο 2015 -16, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να ληφθούν και δεν θα ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα. – ο τερματισμός της συζήτησης περί χρηματοδοτικού κενού μέχρι την επάνοδο στις αγορές με δεδομένο ότι η χώρα δεν πρόκειται να υπαχθεί σε νέο μνημόνιο. – η στροφή των τραπεζών στην πραγματική οικονομία και την στήριξη των επιχειρήσεων, των επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης χωρίς κανένα αίσθημα τραπεζικής ανασφάλειας ή εσωστρέφειας.

Ήδη ο κ. Βενιζέλος, με Έλληνες και ξένους συνεργάτες του, έχει επεξεργαστεί τεχνικές προτάσεις – συμβατές με τα πολιτικά δεδομένα των εταίρων μας – που μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο Υπουργείο Οικονομικών, στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στις διεθνείς επαφές των επόμενων εβδομάδων.

«Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να νιώσει ασφαλής και αισιόδοξη» τονίζει στους συνομιλητές του ο Ευ. Βενιζέλος. «Αυτό είναι άλλωστε θεμελιώδης προϋπόθεση για την αλλαγή του κλίματος που επηρεάζει τις οικονομικές συμπεριφορές. Υπονομεύουν συνεπώς την εθνική αυτή προσπάθεια όσοι επιμένουν ακόμη και τώρα να επενδύουν στα σενάρια της καταστροφής ασεβώντας απέναντι στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα