Ο Σύλλογος Μετόχων θέλει τον ΟΦΗ στη Γ’ Εθνική!

Στην αποκάλυψη – «βόμβα» ότι ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ επιθυμεί τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’ Εθνική και την οικονομική της εκκαθάριση, προχώρησε ο Νίκος Διαλυνάς!

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται επισήμως το θέμα προς συζήτηση, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στις τάξεις του κρητικού συλλόγου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων ξεκαθάρισε πως δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, καθώς υπάρχουν μέτοχοι που έχουν εξαφανιστεί, ενώ αν προχωρήσουν, θα προκύψει ενδιαφέρον από επενδυτές. Κρίσιμη μέρα για το μέλλον του Ομίλου είναι η Πέμπτη (12/3), καθώς οι μέτοχοι έχουν καλέσει τη διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ να καταθέσει το πλάνο της και να αναλύσει τις προθέσεις της για το παρόν και το μέλλον. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Διαλυνά στον «ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1»:

«Συζητήσαμε με τον Παναγιώτη Σπυριδάκη τον Γενικό Γραμματέα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ τον Γιάννη Δανδάλη. Αποφασίσαμε την Πέμπτη το βράδυ να κάνουμε ένα συμβούλιο στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ από κοινού. Έχει ενημερωθεί και η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ να είναι παρούσα. Θέλουμε να κάνουμε κατ’ αρχήν μια πρώτη προσέγγιση και να μάθουμε τι θέλει να κάνει η διοικούσα Επιτροπή με την ομάδα σε αυτή τη φάση. Από την πλευρά μας θέλουμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει.
Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί όπως είναι σήμερα η κατάσταση. Όσο πιο γρήγορα προετοιμαστούμε λοιπόν για την επόμενη μέρα, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για την ομάδα. Εμείς θέλουμε να πληροφορηθούμε αν η διοικούσα επιτροπή έχει κάποιο πλάνο για το αύριο. Γιατί το αύριο είναι εδώ. Ήρθε. Αν έχει η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ κάποιο βιώσιμο πλάνο, να δούμε πως θα το υποστηρίξουμε. Αν δεν υπάρχει πλάνο, πρέπει εμείς, ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ που είναι θεματοφύλακας του συλλόγου, να διαμορφώσουμε το πλάνο για την επόμενη μέρα.

Η εταιρεία, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα πεθάνει. Αγωνιστικά και όχι μόνο. Ο θάνατος αυτός μπορεί να είναι και συνάμα και η ζωή. Μια νέα αρχή. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε ένα πλάνο, στο οποίο η ομάδα δεν θα χρωστάει τα χρήματα που χρωστάει σήμερα. Εμείς δεν υποστηρίζουμε πλάνο, με το σημερινό χρέος της ομάδας. Η ομάδα μπορεί να πάει Γ Εθνική.

Είναι λεπτά ζητήματα αυτά. Η εκκαθάριση της εταιρείας είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσου οι μέτοχοι της εταιρείας. Δεν είναι εύκολο να γίνει. Η μετοχική σύνθεση του ΟΦΗ είναι σήμερα διάσπαρτη και διασπασμένη.
Οι αδερφοί Βατσινά έχουν 24% και ο Ερασιτέχνης ένα ποσοστό κοντά στο 20%. Οι υπόλοιπες είναι διάσπαρτες μετοχές. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να βρεθούν και να συμφωνήσουν για να γίνει εκκαθάριση της εταιρείας. Υπάρχει ένα φόβος η εταιρεία να περιφέρεται σαν εταιρεία φάντασμα. Χωρίς εκκαθάριση. Ο σύλλογος μετόχων θέλει την ομάδα στη Γ Εθνική, χωρίς χρέη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να βρούμε βοήθειες και ανθρώπους που θα ανεβάσουν ξανά την ομάδα. Στη Γ’ Εθνική πιστεύω ότι θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, αν εμείς είμαστε σοβαροί, αν τους δείξουμε ένα σωστό δρόμο και αν δείξουμε ακόμη ότι είμαστε ενωμένοι για να τους βοηθήσουμε.

Κουβέντες γίνονται. Αλλά τίποτε δεν είναι ανακοινώσιμο και επίσημο. Ένα θέμα που θέλω ακόμη να πω, είναι ότι εμείς θέτουμε ένα όρο σαν σύλλογος μετόχων. Δεν θέλουμε στη νέα κατάσταση κανένα από τα διοικητικά πρόσωπα που υπηρέτησαν την ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα το βλέπουμε. Είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της ομάδας. Και υπόλογοι για ότι συμβαίνει σήμερα. Δεν αποκλείεται δε, επειδή έχει γίνει μια μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα να είναι και υπόδικοι. Είναι θέμα εισαγγελέα αυτό. Δεν είναι ηθικό αυτοί που έφεραν την απόλυτη καταστροφή να το ξαναπαίξουν σωτήρες. Χρειαζόμαστε καθαρά μυαλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα