Παντελίδης: «Με απογοητεύει αυτό που γίνεται με τον ΟΦΗ»

Για την πορεία του Λεβαδειακού, την εικόνα του πρωταθλήματος και τον Βαγγέλη Μάντζιο μίλησε ο τεχνικός των «πράσινων» της Λειβαδιάς, Σάββας Παντελίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Sport24 Radio»:
«Οι στιγμές του παιχνιδιού ήταν καθοριστικές. Όταν δεν υπάρχει καθολική υπεροχή μιας ομάδας απέναντι στην άλλη, το ματς το καθορίζουν οι στιγμές. Στο 45’ πετύχαμε γκολ και ενώ περιμέναμε πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο βάλαμε το γκολ και κλειδώσαμε τη νίκη.

Εξεπλάγην με τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών μέσων από τον Αστέρα. Περίμενα Φερνάντες ή Ρόλε πίσω από τον Μπαράλες. Άλλαξα κάποια πράγματα. Μεταφέραμε τη μπάλα αμέσως στην επιθετική γραμμή για να αποφύγουμε την παγίδα του Αστέρα. Θέλαμε να περάσουμε τη μπάλα στα άκρα. Στο δεύτερο ημίχρονο επιδιώξαμε να πάμε το ματς από την πλευρά του Μιλιάζες και δικαιωθήκαμε με το γκολ στα πρώτα λεπτά.

Προσπαθήσαμε όσο μπορούμε να εντάξουμε τον Μιλιάζες γρήγορα στην ομάδα. Ασχοληθήκαμε με το τακτικό κομμάτι μαζί του. Όταν ένας παίκτης έχει γρήγορο μυαλό είναι όλα εύκολα σε σχέση με αυτούς που έχουν μόνο αγωνιστικά προσόντα.

Δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να έχει αδικήσει τόσο πολύ την καριέρα του. Το λέω και εγώ στον Βαγγέλη Μάντζιο. Αν προσπαθούσε περισσότερο και επέμενε θα ήταν διαφορετικά. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που συνεργάζομαι με έναν παίκτη που μπορεί να καταλάβει τι θέλεις και μπορεί να το κάνει. Το ταλέντο του τα κάνει όλα εύκολα. Είναι καταπληκτικός παίκτης φθάνει να καταλάβεις πως του αρέσει να παίζει. Δεν πρέπει να τον ψάχνεις με βαθιές μπαλιές αλλά όταν του δίνεις τη μπάλα ξέρει τι να την κάνει.

Θα ήθελα δύο βαθμούς ακόμα στο πρωτάθλημα. Ήμασταν λίγο άτυχοι στη μεγάλη άνοδο της ομάδας από την 6η ως τη 13η αγωνιστικής όταν και είχαμε τα διπλά με ΠΑΣ και ΟΦΗ. Τότε έτυχε να παίξουμε με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Αν ήταν διαφορετικό το πρόγραμμα θα παίρναμε περισσότερους βαθμούς. Αν διατηρηθούμε σ’ αυτήν την κατάσταση θα έχουμε χώρο και χρόνο για να πάρουμε περισσότερους βαθμούς.

Έβγαλα τον Βούκσεβιτς στο τέλος για να πάρει την αποθέωση και άργησα να τον βγάλω. Είναι ένα παιδί που μπορεί να δώσει πάρα πολλά. Περίμενα ότι θα μου κρατήσει την μπάλα. Είχαμε βάλει και τον Μπουσταμάντε που είναι νεοαποκτηθείς. Είναι η πρώτη του συμμετοχή.

Οι μεταγραφές είναι θέμα του σκάουτινγκ της ομάδας. Έτυχε να πάρουμε αυτούς. Είναι καλοί παίκτες αλλά χρειάζονται χρόνο. Για παράδειγμα ο Μαρτίνες του Παναιτωλικού. Χρειάζεται υπομονή για να μπουν στο κλίμα της ομάδας.

Με απογοητεύει αυτό που γίνεται με τον ΟΦΗ. Ο Παναιτωλικός στέκεται πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός λόγω πληρότητας ρόστερ και εμπειρίας έχει ένα προβάδισμα για το πρωτάθλημα σε σχέση με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Παρότι έκανε κακό πρώτο γύρο είναι πρώτος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές και το θέμα είναι πόσο γρήγορο θα δέσει. Πέρσι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός γιατί δεν είχε άγχος. Φέτος έχει την πίεση γιατί οι παίκτες του δεν έχουν την εμπειρία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα