Παράσχος: «Δεν πρέπει να μπούμε χαλαρά»

Την προσοχή των παικτών του ζήτησε ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Παράσχος ενόψει του ματς κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Νεοσμυρνιώτες είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Επιπλέον, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι όποια ομάδα αντιμετώπισε τους «κυανέρυθρους» χαλαρά, το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

Στο Περιστέρι είδαμε άλλο ένα παιχνίδι με μία ομάδα η οποία ήρθε να κλειστεί, αλλά ήταν και η ομάδα η οποία έχει κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ήταν το κλειδί η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού;
«Υπήρχε μια μαζική άμυνα από τον αντίπαλο. Δε νομίζω ότι θα έρθουν πολλές ομάδες να παίξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δε θέλω να το χαρακτηρίσω αυτό για να μην παρεξηγηθούν κι αντίπαλοι, αλλά το να κάνεις επίθεση με έναν και δυο παίκτες είναι λίγο παρατραβηγμένο. Από την άλλη όμως πιστεύω ότι παρά την κλειστή άμυνα και την καλά οργανωμένη άμυνα, δημιουργήσαμε όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε πάνω από ένα γκολ. Ήμασταν λίγο άτυχοι, στην τελική προσπάθεια ήμασταν λίγο επιπόλαιοι και δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που βαθμολογικά θα μας βοηθούσε πάρα πολύ αφού ξέραμε τα αποτελέσματα και θα μπορούσαμε να είχαμε ξεφύγει έξι βαθμούς από τον τέταρτο και θα ήταν για μας κάτι πάρα πολύ καλό. Θα μας έδινε και την ευκαιρία σε μια ενδεχόμενη γκέλα που θα κάναμε να είχαμε μια καλή διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες μας. Δεν πειράζει, εγώ μένω στην προσπάθεια των παιδιών, έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι δεν είναι δίκαιο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι».

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει και ένα μάθημα με την δυνατότητα που δίνει η βαθμολογική διαφορά των τεσσάρων βαθμών ώστε να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον;
«Περισσότερη υπομονή χρειάζεται σε αυτές τις κλειστές άμυνες. Όχι ότι έχω ιδιαίτερα παράπονα, γιατί σε αυτή την οργανωμένη άμυνα μπορέσαμε, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, είχαμε υπομονή, που όμως χρειάζεται περισσότερη για να μην πηγαίνουμε σε βεβιασμένες επιθέσεις. Να κάνουμε πιο οργανωμένες επιθέσεις και αν γίνεται να βελτιώσουμε λίγο το πρέσινγκ εκεί που χάνουμε τη μπάλα. Από τη στιγμή που ο αντίπαλος παίζει στο μισό γήπεδο είναι ευκαιρία εκεί που χάνουμε τη μπάλα να μπορέσουμε να την ξανακλέψουμε πιο εύκολα».

Όλα αυτά θα τα πείτε και στους ποδοσφαιριστές σας ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο;
«Δε νομίζω να είναι το ίδιο παιχνίδι, θα είναι τελείως διαφορετικό. Ο Πανιώνιος παίζει στην έδρα του, θα θέλει να κερδίσει το παιχνίδι αυτό και δε θα έχει καμία σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο».

Έχετε περάσει ξανά από τον Ατρόμητο και ασφαλώς γνωρίζετε το τί σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον κόσμο της ομάδας.
«Εγώ δε μένω σε αυτό. Εγώ μένω σε κάθε παιχνίδι που έρχεται κάθε εβδομάδα, πρέπει να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν είναι ο Πανιώνιος ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αν δημιουργήθηκε μια διαμάχη μεταξύ των δύο ομάδων, δεν το λαμβάνω υπόψην. Εμείς θα πάμε εκεί, σε ένα πολύ καλό γήπεδο, ο αγωνιστικός χώρος είναι τέλειος. Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα η οποία ως επί το πλείστον είναι νεανική με πολύ ταλέντο και θέλει πολλή προσοχή γιατί είναι ικανή για όλα».

Νεανική, με πολύ ταλέντο αλλά και με πολλά σκαμπανεβάσματα ως τώρα στο παιχνίδι της, ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.
«Σε αυτό οφείλεται το νεαρό της ηλικίας αυτών των παικτών και ορισμένες φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα παιχνίδι όταν έχουν έρθει τα πράγματα λίγο ανάποδα. Εκεί υστερεί ίσως λίγο ο Πανιώνιος, αλλά κατά τ’ άλλα πιστεύω ότι είναι μια ομάδα απρόβλεπτη και μπορεί να αντιμετωπίσεις πολλούς κινδύνους όπως αντιμετώπισαν κι άλλες ομάδες που πήγαν να την αντιμετωπίσουν πάρα πολύ χαλαρά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα