Παραδοχή σκανδάλου για δύο στοιχηματικές

Καταπέλτης ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατά τού τέως προέδρου της ΕΕΕΠ, Αντώνη Στεργιώτη – Θα καταθέσει στοιχεία στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Από τα πλέον κομβικά σημεία των διαδοχικών τις προηγούμενες ημέρες συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής (σ.σ. συζητείται το υπό ψήφιση ν/σ του υπουργείου Οικονομικών για τα παιγνιομηχανήματα) δεν ήταν άλλο από την παρουσία –και κυρίως τα λεγόμενα– του τέως προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Αντώνη Στεργιώτη.

Η αξιοπιστία των όσων ισχυρίστηκε ο Αντώνης Στεργιώτης προφανώς θα κριθεί από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, οι χειρισμοί του ωστόσο για το θέμα των VLT’s και των στοιχηματικών εταιρειών την περίοδο που εκείνος ηγείτο της ΕΕΕΠ δεν αποκλείεται να πάρουν και δικαστικές διαστάσεις. Πώς προκύπτει αυτό; Μα από τις απίστευτες και με οσμή σκανδάλου αποκαλύψεις που έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ταράζοντας για άλλη μία φορά τα λιμνάζοντα νερά, ο βουλευτής ανέφερε ότι, για μεγάλο χρονικό διάστημα δύο στοιχηματικές εταιρείες αντί να κλείσουν λόγω παρανομιών και να μπουν οριστικά και αμετάκλητα στην «μαύρη λίστα», αυτές λειτουργούσαν κανονικά και υπό τα «όμματα» του τέως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής που είναι θεσμικά εξουσιοδοτημένη να εποπτεύει και να ελέγχει τα παίγνια.

Ο Ν. Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι θα καταθέσει στοιχεία στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση, καθώς όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα για τις συγκεκριμένες δύο εταιρείες τα διοικητικά μέτρα ελήφθησαν από την διάδοχη διοίκηση της ΕΕΕΠ και όχι από την τέως που όφειλε να έχει πράξει τα δέοντα. Συγκεκριμένα, μετά από τους ελέγχους σε ιστότοπους των εταιρειών «Eldorado» και «YEZ Gaming» προέκυψαν ευρήματα που στοιχειοθέτησαν παραβάσεις της νομοθεσίας. Αυτό το γεγονός επέφερε την καταχώρηση των εν λόγω εταιρειών στην «μαύρη λίστα» που συντάσσει η ΕΕΕΠ, με την διαφορά ότι αυτό συνέβη στις 26 Δεκεμβρίου 2016, δηλαδή επί προεδρίας Ευάγγελου Καραγρηγορίου.

Οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έδειξαν πως υπήρχε ζήτημα με την άδεια της τελευταίας εταιρείας (YWZ) κάτι που, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ήταν σε γνώση της Επιτροπής κατά την περίοδο που ο κ. Στεργιώτης ήταν πρόεδρος.

 

Αποδόμησε Στεργιώτη
με… Στεργιώτη!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο σχετικός διάλογος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, καθώς ο Αχαιός πολιτικός αποδόμησε τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Αντ. Στεργιώτης επικαλούμενος τα λόγια του… Αντώνη Στεργιώτη! Εν προκειμένω ο Ν. Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι ο τέως πρόεδρος της ΕΕΕΠ έχει παραδεχτεί πως, ενώ είχε στα χέρια του στοιχεία για κακουργηματικές πράξεις στοιχηματικών εταιρειών, εκείνος δεν μπορούσε –καίτοι επικεφαλής της αρμόδιας ανεξάρτητης Αρχής– να κάνει τίποτα…

«Σε Συνέδριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα, “Τυχερά παίγνια στην Ελλάδα”», ρώτησε συγκεκριμένα τον Αντ. Στεργιώτη ο Ν. Νικολόπουλος, «είπατε επί λέξει: “καθόμαστε και ανεχόμαστε παρανομίες εν γνώσει μας, έχουμε εταιρείες του διαδικτύου είκοσι τέσσερις και δεν βλέπω να προχωράει τίποτα. Παίρνω δικογραφίες σαν πρόεδρος της EΕΕΠ από την Αστυνομία για καραμπινάτες παρανομίες, σε ποινικά δικαστήρια, για κακουργήματα, και γίνεται ένας τραγέλαφος και δεν μπορώ να κάνω τίποτα”.

»Είναι αλήθεια ότι στα χέρια σας, κ. Στεργιώτη, είχατε πορίσματα των ελέγχων, τουλάχιστον για δύο εταιρείες του μεταβατικού καθεστώτος, σύμφωνα και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και με δημοσιεύματα της εποχής;»

Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι θα καταθέσει τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να έχουν αδειοδοτηθεί οι στοιχηματικές που παραβίαζαν τον νόμο, ενώ απευθυνόμενος εκ νέου στον Αντ. Στεργιώτη αναρωτήθηκε: «Εάν όντως τα είχατε αυτά και δεν πράξατε τα δέοντα, δεν σας έχει καλέσει ακόμα εσάς εισαγγελέας;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα