Παραπομπή Σιδηρόπουλου για το πέναλτι στον Μπεργκ (Video)

 

Να, λοιπόν, που δεν κύλησαν όλα ρόδινα κατά τη διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής της Super League. Δεν αναφερόμαστε στον Αλέξη Κούγια και στην αδιανόητη ενέργειά του να χτυπήσει τον τερματοφύλακα της ομάδας του επειδή υποπτεύθηκε ότι ήταν στημένος, αλλά στη διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο ματς Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός, καθώς σύμφωνα με τον παρατηρητή, Μανώλης Γιανναδάκη, δεν ήταν καλή.

Συγκεκριμένα, παραπέμπεται με βαθμό 7,9 για τον καταλογισμό του πέναλτι στον Μάρκους Μπεργκ – ανατροπή από  τον Μαχαίρα του Λεβαδειακού – σε μία φάση που τις περισσότερες φορές καταλογίζεται παράβαση και βάση κανονισμού είναι πέναλτι λόγω της ξεκάθαρης επαφής.

Ο Σουηδός είναι φυσικά πανέξυπνος παίκτης και βλέποντας ότι ο Μαχαίρας έχει κάνει τάκλιν στο πουθενά, δεν επιδιώκει να πηδήξει από πάνω του, αλλά συνεχίζει κανονικά το τρέξιμό του, αφήνει το δεξί του πόδι να βρει τον μηρό του Μαχαίρα και στη συνέχεια πέφτει. Με λίγα λόγια το κερδίζει το πέναλτι. Συνήθως αυτές οι περιπτώσεις είναι στην κρίση του διαιτητή, δηλαδή ο ίδιος ο ρέφερι πρέπει να καταλάβει μέσα σε δευτερόλεπτα αν ο αμυντικός στερεί με κανονικό ή με αντικανονικό τρόπο το πλεονέκτημα – την κατοχή της μπάλας – από τον επιθετικό. Και να μην το δώσει δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει, ωστόσο το… κανονικό ποδόσφαιρο δεν είναι αμερικανικό, όπου επιτρέπεται να κουτρουβαλήσεις μπροστά στον αντίπαλο και να σταματήσεις το τρέξιμό του. Επίσης, η φόρα που έχει ο Μαχαίρας και η ταχύτητα της φάσης δεν επιτρέπουν στο ανθρώπινο μάτι να αντιληφθεί αν ο Μπεργκ επιδιώκει την επαφή ή αν ο αμυντικός παρασέρνει το πόδι του Σουηδού. Τέλος, ο αμυντικός των γηπεδούχων φαίνεται σε αργή κίνηση να θέλει να ανασηκώσει λίγο το δεξί του πόδι μετά το τάκλιν στο πουθενά, για να εμποδίσει έστω και λίγο την επέλαση του Μπεργκ, οπότε ρισκάρει μία επαφή που μπορεί να δοθεί παράβαση.

Έχουν δοθεί παγκοσμίως χειρότερα πέναλτι και η παραπομπή είναι υπερβολική, ιδίως από τη στιγμή που ο Μαχαίρας παραδέχθηκε κι αυτός την επαφή και την παράβαση!

Δείτε ξανά το πέναλτι για το οποίο παραπέμπεται ο Σιδηρόπουλος:

Το πέναλτι του Μαχαίρα στον Μπεργκ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα