Πονοκέφαλος ο Βενιζέλος για την Φώφη

Αναλύουν στο ΠΑΣΟΚ τα συμπεράσματα από το δημοψήφισμα και οι περισσότεροι εκ των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά εκτιμούν πως ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί ίσως ένα σημαντικό πρόβλημα, ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους να επανακάμψουν.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρά το γεγονός ότι σήκωσε μεγάλο βάρος για να πεισθούν οι πολίτες να ψηφίσουν το «ΝΑΙ» εν τούτοις δεν εισακούστηκε και μάλλον εκνεύρισε πολλούς νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι τον έχουν ταυτίσει με τα μνημόνια και την συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά.
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν αποδέχεται όσα ισχυρίζονται στους διαδρόμους οι συνεργάτες της Φώφης και γι’ αυτό στο ενημερωτικό σημείωμα δίνεται έμφαση ότι χρειάζεται η ανάγκη να αποκατασταθεί η ενότητα και η ομοψυχία του Ελληνικού λαού και να εμποδιστεί κάθε πράξη διχασμού. Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι επιβάλλεται η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με κατεύθυνση την συμφωνία, που θα εξασφαλίσει την έξοδο από την κρίση, με παραμονή στο ευρώ και την Ευρώπη.
Ωστόσο το Κίνημα θεωρεί «αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η ειλικρινής επιδίωξη βιώσιμης συμφωνίας, που διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών, την ενίσχυση της Ανάπτυξης, την πορεία αναδιάρθρωσης του χρέους».
Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά στην πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της χώρας και στην αποτροπή μιας εθνικής περιπέτειας με τον δικό του αυτόνομο λόγο και με την δική του πορεία μαζί με τις ευρύτερες δυνάμεις της Δημοκρατικής Παράταξης.
Να σταματήσει ο Ευάγγελος
Στο δημοψήφισμα το παλιό πολιτικό προσωπικό αποδοκιμάστηκε. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές η συνάθροιση πρώην πρωθυπουργών υπέρ του «ΝΑΙ», όπως οι Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς εκνεύρισε πολλούς ψηφοφόρους που αντέδρασαν παρά το γεγονός ότι έχουν ταχθεί υπέρ του ευρώ. Θεώρησαν ότι με νίκη του «ΝΑΙ» ετοιμάζουν επιστροφή ο καθένας από την πλευρά του και προτίμησαν να τους αφήσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Στο ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, θέλουν να αποστασιοποιηθούν από τον Βενιζέλο, όμως το ζήτημα είναι πως θα πειστεί ο πρώην πρόεδρος να αραιώσει τις εμφανίσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόλαβε και δημοσίευσε άρθρο την Δευτέρα το πρωί εκτιμώντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι εάν δεν μπει φραγή στον Βενιζέλο πολύ σύντομα θα αποτελέσει βαρίδι για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό την Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα