Πτώση ελικοπτέρου με τέσσερις νεκρούς στη Χιλή

Nέα τραγωδία σημειώθηκε στη Χιλή αφού μετα τους 17 νεκρούς εξαιτίας των πλημμύρων, τη ζωή τους έχασαν τέσσερα άτομα από συντριβή ελικοπτέρου

Ειδικότερα, τα θύματα σκοτώθηκαν όταν  συνετρίβη ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες που σημειώνονται την τελευταία εβδομάδα στη βόρεια Χιλή, όπου μέχρι στιγμής τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 69 αγνοούνται.

«Όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αεροπορικές αρχές.

Οι αρχές έχασαν τον έλεγχο με το ελικόπτερο, ένα Bell 206, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Εντοπίστηκε στην περιοχή Ατακάμα, όπου είχε συντριβεί. Η περιοχή αυτή επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών, επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ελικόπτερο μετέφερε εργαζόμενους μιας εταιρείας που ασχολούνται με την αποκατάσταση της παροχής πόσιμου νερού στην περιοχή. Ο πιλότος ήταν σύζυγος μιας εξαδέλφης της προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ.

Από τις πλημμύρες, που είναι ασυνήθιστες για αυτή την άνυδρη περιοχή της Χιλής, έχουν πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης της περιοχής, ενώ 1.200 προσωρινά καταλύματα αναμένεται να τοποθετηθούν σήμερα για τους πληγέντες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα