Μολότοφ και… καραμπόλα στα πούλμαν του ΠΑΟΚ!

Σε κατάσταση που θυμίζει… εμπόλεμη ζώνη βρίσκεται η Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα, λόγω του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας και ειδικότερα για τη μαζική κάθοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Στόχος είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα μέχρι να φτάσει η μεγαλύτερη μάζα των φίλων της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Από το iapopsi.gr μπορείτε να μαθαίνετε ό,τι συμβαίνει πριν από το μεγάλο αγώνα και ειδικότερα εκτός τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών.

14.15: Επεισόδια στο Κολωνάκι σημειώθηκαν το μεσημέρι μεταξύ αγνώστων και φίλων του ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, δύο ζευγάρια οπαδών του «δικεφάλου» την ώρα που έπιναν τον καφέ τους, έγιναν αντιληπτά από ομάδα αγνώστων, χωρίς κασκόλ ή άλλα διακριτικά, που και τους επιτέθηκαν και τράπηκαν σε φυγή όταν κατέφθασαν τα ΜΑΤ. Πρόλαβαν πάντως να προξενήσουν και ζημιές στην καφετέρια.

12.45: Τα πρώτα πούλμαν αποχωρούν από τα διόδια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη μερικά εξ αυτών έχουν φτάσει στο ΟΑΚΑ.

12:15: Τα πούλμαν (150 στον αριθμό) που μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ βρίσκονται στον προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης, στα διόδια των Αφιδνών.

Σύμφωνα με όσα ενημερώνει η τροχαία αυτοκινητόδρομων Αττικής, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των διοδίων, έκλεισε προσωρινά και τα διερχόμενα αυτοκίνητα θα κατευθύνονται από την Αστυνομία στους παραδρόμους.

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι ότι οι οπαδοί του «δικεφάλου» αποβιβάστηκαν αναίτια από τα πούλμαν και κατέκλυσαν τους δρόμους, με τις Αρχές να δίουν αγώνα να περιορίσουν τη μάζα, και να ανοίξει το ρεύμα ανόδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία θα πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος των πάντων πριν επιβιβαστούν ξανά στα πούλμαν και ξεκινήσουν τμηματικά και σταδιακά, ανά 20 λεωφορεία, προς το ΟΑΚΑ, όπου πρέπει να έχουν πάρει όλοι τις θέσεις τους πριν από τις 5 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, οι 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ που μένουν στην Αθήνα και είναι στον σύνδεσμο της Ομόνοιας, πέρασαν από έλεγχο από την αστυνομία και με συνοδεία μεταφέρθηκαν με τον ηλεκτρικό στο ΟΑΚΑ, καθώς ήταν πιο εύκολο αυτό από το να πάνε στις Αφίδνες για να ενσωματωθούν με τους υπόλοιπους.

6.30: Δεν έλειψαν τα απρόοπτα με τη μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ προς το ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί, σημειώθηκε καραμπόλα πέντε λεωφορείων έξω από το Βελεστίνο στο Βόλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματίες, παρά μόνο υλικές ζημιές, με τα οχήματα που ενεπλάκησαν να ακινοποιούνται ώστε να φανεί αν μπορούν να φτάσουν μέχρι την Αθήνα. Λίγες ώρες νωρίτερα, πούλμαν που αναχώρησε από τη Ν. Κρήνη με προορισμό το ΟΑΚΑ, δέχτηκε επίθεση με πέτρες και μολότοφ από 15-20 άτομα που βρίσκονταν κρυμμένα πίσω από την εκκλησία της περιοχής. Μάλιστα, υπήρξε κι ένας ελαφρά τραυματίας από τα θραύσματα των τζαμιών του λεωφορείού. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Αστυνομία δεν επέτρεψε στο λεωφορείο να αποχωρήσει και οι φίλοι του ΠΑΟΚ αναζήτησαν άλλο τρόπο για να αναχωρήσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα