Στη Ράλλειο η νέα στέγη των δικαστηρίων Πειραιά

Στη Ράλλειο Σχολή θα μεταστεγαστούν, τελικά, τα δικαστήρια του Πειραιά. Η απόφαση αυτή οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο Πειραιά, μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη,και τη συμμετοχή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιάννη Σταματογιάννη και του προέδρου της “Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.”, Δημ. Σωτηρόπουλου.

Όπως είπε ο υπουργός, μετά τη σύσκεψη, η “Θέμις Κατασκευαστική”, που είναι η Ανώνυμη Εταιρεία που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνει την προμελέτη έτσι ώστε να διαπιστωθεί το συντομότερο χρονικό διάστημα που μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες. Ο κος Αθανασίου δεσμεύθηκε ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα μπορέσει να ανακοινώσει συγκεκριμένα βήματα για το πώς θα προχωρήσει η ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτηρίου της Ραλλείου.

Το ζήτημα της μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους δικηγόρους και φορείς της πόλης, όταν αρχικά ανακοινώθηκε η μεταφορά τους στο κτήριο των παλαιών καπναποθηκών της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, στην οδό Θηβών.

Η δε διαδικασία μίσθωσης του κτηρίου χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο, καθώς το σχέδιο προέβλεπε την παραχώρηση του κτηρίου σε ιδιώτη και μίσθωσή του στη συνέχεια έναντι 2,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο, το οποίο από ιδιοκτήτης βρίσκεται ενοικιαστής. Για την υπόθεση έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα