Στο εδώλιο ο Ντέμης Νικολαΐδης

Στο εδώλιο του Β΄ αυτόφωρου τριμελούς δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει σήμερα ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για μη καταβολή χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Το ποσό της οφειλής φέρεται να υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ και καταλογίζεται στις διοικήσεις της ΠΑΕ πριν και μετά την προεδρική θητεία του βετεράνου άσου.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα κατόπιν αναβολής της, τον περασμένο Ιούνιο. Τότε η δίκη είχε αναβληθεί καθώς η υπεράσπιση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο, υπέβαλε αίτημα προκειμένου να προσδιοριστούν από τα χρέη του καταλόγου, τα ποσά εκείνα που φέρονται να αφορούν τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ακόμη, η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί και λόγω της απουσίας από το ακροατήριο της αρμόδιας εφοριακού που είχε κληθεί να καταθέσει. Λέγεται, μάλιστα, πως η εφοριακός είχε στείλει επιστολή που έλεγε ότι δεν είναι υποχρέωσή της να παραστεί στη δίκη. Ωστόσο, η έδρα αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή της δίκης και να κλητεύσει υποχρεωτικά την υπάλληλο της εφορίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη όταν πριν από περίπου ένα χρόνο -και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2013- ο Ντέμης Νικολαΐδης εμφανίστηκε, κατά δήλωσή του, τότε, αυτοβούλως στις αρχές. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008.

Σε σχετική γραπτή δήλωση που είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέφερε:

«Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη για τα οποία έχει γίνει ρύθμιση. Πολύ σωστά η δικαιοσύνη πρέπει να τα ψάξει και να βρει ποιος πλήρωνε και ποιος δεν πλήρωνε. Επειδή έχει πέσει πολύ λάσπη μέχρι τη στιγμή που έφυγα ήταν όλα πληρωμένα στην ώρα τους. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη γιατί υπάρχει η ομάδα μας που είναι χρεωμένη και πεθαίνει και πρέπει να σωθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα