“Στο σφυρί ακόμα και η πρώτη κατοικία”

Βγαίνει στο σφυρί ακόμα και η πρώτη κατοικία» καταγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται περίπτωση, σύμφωνα με την οποία η ΙΖ’ ΔΟΥ Αθηνών, με κατασχετήριο που είχε επιδώσει σε γυναίκα συνταξιούχο, κάτοικο Ζωγράφου, απειλεί να βγάλει στο σφυρί πρώτη κατοικία, συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα μόλις 51 τ.μ. για χρέη στην εφορία, που προέρχονται από μικροποσά οφειλής φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι 4.798 ευρώ και αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2012 και μετά.

Η έκδοση και αποστολή του κατασχετηρίου πρακτικά σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, ώστε να βγει το ακίνητο «στο σφυρί» τονίζει η βουλευτής της ΝΔ.

Η πρώην υπουργός απευθύνει την ερώτησή της στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και όχι στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, θυμίζοντας ότι κατά τη συζήτηση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε αναφερθεί στο σοβαρό ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικίας, υποστηρίζοντας ότι σήμερα χάνουν τα σπίτια τους ακόμα και ανήμποροι άνθρωποι που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο αλλά, «ο κ. Σταθάκης, με οργίλο ύφος, χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό και ζήτησε να παραθέσει συγκεκριμένο παράδειγμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα