Συνεργασία Ευρώπης-ΔΝΤ για την Ελλάδα ζήτησε ο Ομπάμα

Στο Αννόβερο βρέθηκε την Κυριακή ο Μπάρακ Ομπάμα και μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με την Άνγκελα Μέρτκελ. Στο επίκεντρο των δύο ηγετών βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, το ουκρανικό και η Β. Κορέα ενώ μεγάλος μέρος αφιερώθηκε και στην Ελλάδα.

Για την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο UPI, ο Αμερικανός πρόεδρος  είπε πως αναμένει την εκτίμηση της κ. Μέρκελ ως προς το πώς μπορούν να συνεργαστούν η Ευρώπη και το ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση για να βρουν τρόπο να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, «όπου η ανάπτυξη είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την παγκόσμια οικονομία».

Για τη Συρία, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν μεν πως είναι καλή ιδέα να υπάρξουν ζώνες ασφαλείας για τους πρόσφυγες στη Συρία, ωστόσο διαφώνησαν ως προς τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργηθούν αυτές οι ζώνες.

Για την Ουκρανία, ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως «σε ότι αφορά τη Ρωσία και τους αυτονομιστές που στηρίζει στην Ουκρανία, είναι ξεκάθαρο πως έχουν παραβιάσει σχεδόν κάθε δέσμευση που έγινε στην συμφωνία του Μίνσκ. Αντί να αποσύρονται από την ανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν εκεί, εκπαιδεύοντας αυτονομιστές και βοηθώντας στον συντονισμό των επιθέσεων».

ΗΠΑ και Γερμανία βρίσκονται «σε απόλυτη συμφωνία» πως δεν θα επιτρέψουν τα σύνορα της Ευρώπης «να επαναχαραχθούν υπό την απειλή του όπλου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα