«Τα… σκισμένα μνημόνια, μας οδήγησαν εδώ»

«Τους τελευταίους έξι μήνες δίνεται μία εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Δυστυχώς, φαινόμενα τέτοια έχουμε κι εμείς, έχει και το ΠΑΣΟΚ κατά κόρον, έχει βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο δεν συζητάμε. Άρα, αυτή η μάχη με τον λαϊκισμό τους τελευταίους 6 μήνες οδήγησε και τη Ν.Δ. σε μία ρητορική “σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου” ή δεν ξέρω τι άλλο κάνουμε. Αυτό είχε πάντως και ως αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ρ/σ Real FM. Μία δήλωση, η οποία μπορεί να θεωρηθεί και ως αιχμή για τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «σκίζω το μνημόνιο σελίδα-σελίδα».

Αναφερόμενη στο θέμα των εργασιακών και του συνδικαλιστικού νόμου, η κα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «ο συνδικαλιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ο συνδικαλιστικός νόμος θα πρέπει πραγματικά να δίνει τη δυνατότητα της απεργίας, που είναι ιερό δικαίωμα, αλλά στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν μπορεί πέντε εργατοπατέρες να αποφασίζουν για το αν θα γίνει απεργία ή όχι».

Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, υπογράμμισε. «Κυρίως όμως είναι αναγκαία. Γιατί είναι αναγκαία; Γιατί βάλαμε την τιμημένη μας υπογραφή. Άπαξ και βάλαμε την υπογραφή μας, οφείλουμε να την τηρήσουμε. Εγώ δεν ξέρω αν θα την έβαζα ή δεν θα την έβαζα σε όλα τα θέματα αυτά», προσέθεσε η πρώην υπουργός.

Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχουν και θέματα στα οποία δεν θα έβαζε την υπογραφή της, η πρώην υπουργός απάντησε: «Υπάρχουν θέματα που μπορεί, ενδεχομένως, αν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, να τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Εμένα ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου ότι θα έκανα μεταρρυθμίσεις και θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία για μένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή, θα διαπραγματευόμουν με αυτόν τον στόχο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα