Τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

Αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης με τους όρους που αναφέρθηκαν στη σύνοδο Κορυφής αναμένεται να καταθέσει αύριο η ελληνική κυβέρνησης με στόχο να οριστεί το νέο Eurogroup.

Αν και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικά, το Μέγαρο Μαξίμου είχε λάβει την απόφαση αυτή από νωρίς το μεσημέρι.

«Κλειδί» της νέας πρότασης από την Αθήνα είναι η αναφορά σε λέξεις κρίσιμες για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως «γέφυρα», «επεκτείνουμε», «διορθώνουμε».

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι οι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και οι αλλαγές στα εργασιακά, οι οποίες δεν θα επιφέρουν περαιτέρω δημοσιονομικό κόστος. Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει η ελπίδα στο νέο Eurogroup η ελληνική αποστολή να φτάσει με ψηφισμένο τουλάχιστον ένα από τα νομοσχέδια που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αν και δημοσιογραφικοί κύκλοι έκαναν λόγο για εξάμηνη παράταση, κυβερνητικοί κύκλοι και κορυφαίοι υπουργοί διαβεβαίωναν στην «Α» πως το αίτημα θα αφορά τετράμηνη παράταση.

Στο αίτημα θα αξιοποιηθεί και το προσχέδιο Μοσχοβισί.

Τέλος, σε non paper του Μ. Μαξίμου σημειώνεται: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του προγράμματος / μνημονίου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα / μνημόνιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα