Τετ α τετ Πούτιν-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη – Τι θα συζητήσουν

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της διαδικασίας εξομάλυνσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πάνω από τα τουρκοσυριακά σύνορα από την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015. Το γεγονός είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στις διμερείς σχέσεις. Η εξομάλυνση των σχέσεων ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό με εκατέρωθεν δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Η συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της 23ης Συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) που ξεκίνησε την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Η θετική ατζέντα της συνάντησης αποτελείται από ζητήματα άμεσα ή έμμεσα οικονομικής συνεργασίας, ενώ διεθνή πολιτικά ζητήματα όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ συνιστούν την αρνητική ατζέντα, αφού πρόκειται για σημεία όπου οι δύο χώρες έχουν αντίθετες θέσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα