Τούρκος βουλευτής: Έχω όλες τις αποδείξεις για τις διασυνδέσεις Ερντογάν – ISIS

Μαχαιριά στην καρδιά του Ερντογάν είναι η δήλωση Τούρκου βουλευτή για τις σχέσεις αγάπης μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Ισλαμικού Κράτους.

Ο βουλευτής Ερέν Ερντέμ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ισχυρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους δεσμούς μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRIB, ο 29χρονος Τούρκους βουλευτής και δημοσιογράφος, δήλωσε ότι τα έγγραφα αυτά θα υποβληθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο Ερντέμ, ο οποίος με εντολή του αναπληρωτή εισαγγελέα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, δήλωσε:

«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που αποδεικνύουν μυστικές και συγκεκαλυμμένες ενέργειες επικίνδυνων διασυνδέσεων μεταξύ του Ερντογάν και του τουρκικών κυβερνητικών ιδρυμάτων με την Αλ Νούσρα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία».

Πρόσθεσε: «Κατέχω έγγραφα που αποδεικνύουν με στοιχεία τις σχέσεις μεταξύ Ερντογάν και τρομοκρατικών ομάδων και σύντομα θα τα αποκαλύψω».

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο ίδιος αποκάλυψε στο Twitter, ότι υπάρχουν πέντε μυστικά κρησφύγετα για το Ισλαμικό Κράτος στην Κωνσταντινούπολη, που τα γνωρίζουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

«Αυτά τα κρησφύγετα εκπαιδεύουν υποστηρικτές και οπαδούς στην ιδεολογία του ISIS, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αποστολή τους στη Συρία για εκπαίδευση μαχητών εκεί».

Ο Ερντέμ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι διακατέχεται από «αιματηρή και επικίνδυνη νοοτροπία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα