Το βιολί του ο Τραμπ: “Ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων”

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Ντόναλντ Τραμπ το… βιολί του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε πεπεισμένος σχετικά με το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Την Τετάρτη υποδέχθηκε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούτ Αμπάς. «Θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, θα το καταφέρουμε» επισήμανε ο Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα υπάρξει επιτυχία ένα ζήτημα στο οποίο οι προκάτοχοί του απέτυχαν.

Επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι ένας «διαμεσολαβητής», που θα διευκολύνει μια διαδικασία η οποία θα οδηγήσει στην ειρήνη, ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στο γεγονός ότι οι αποτυχίες του παρελθόντος δεν καθιστούν απαραίτητα μη επιτεύξιμο το στόχο.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, άκουγα πάντα ότι η δυσκολότερη συμφωνία που μπορεί να συναφθεί είναι πιθανόν εκείνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Ας δούμε εάν θα μπορέσουμε να διαψεύσουμε αυτόν τον ισχυρισμό» συμπλήρωσε.

Η συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Μαχμούτ Αμπάς πραγματοποιήθηκε δυόμιση μήνες έπειτα από εκείνη του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα