Το καλοκαίρι η δίκη για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα

Τον ερχόμενο Ιούλιο θα διεξαχθεί τελικά από βρετανικό δικαστήριο η δίκη για την έκδοση στην Ελλάδα του ζεύγους Γριβέα -Βάτσικα, που κατηγορούνται στην υπόθεση των φερομένων ως επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, κατέθεσε σειρά από αιτήματα τα οποία έγιναν δεκτά, προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη, το καλοκαίρι.

Ποια είναι τα αιτήματα του ζεύγους:

– Να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες- διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τα αδικήματα που κατηγορούνται. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο δικηγόρος τους, οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.
– Να οριστεί πραγματογνώμονας προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.
– Να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη στην χώρα μας.
– Να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.
Όλες οι τυπικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 2 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες φορές η δίκη τους αναβλήθηκε με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».
Η βρετανική Δικαιοσύνη πάντως τους έχει αφήσει ελεύθερους με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα, με καταβολή 50.000 λιρών, παράδοση των διαβατηρίων τους και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, στο Λονδίνο. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνά τους 24 ώρες το 24ωρο και να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών Αρχών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα