«Το να περνάω, να δίνω €2 και να ψηφίζω πρόεδρο της Ν.Δ. μου φαίνεται ακατανόητο»

Μια σύντομη αλλά εξαιρετικά περιεκτική συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στον ρ/σ Real Fm o Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. χαρακτήρισε απολύτως αντιαναπτυξιακό το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα. Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι «το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το χρέος αλλά το παραγωγικό μοντέλο».

Φυσικά ο κ. Δένδια αναφέρθηκε και στην κούρσα εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία εξηγώντας ότι με τη στάση του θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος, αλλά και αποκαλύπτοντας γιατί ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας:

# «Δεν είμαι υποψήφιος για την ηγεσία γιατί από τον Ιανουάριο εξήγησα ότι η συζήτηση για την φυσιογνωμία μας είναι αυτό που προέχει και ζήτησα από την πρώτη στιγμή να αναλύσουμε τα αίτια της ήττας».

# «Με το να εκλέγουμε αρχηγό χωρίς συζήτηση για την φυσιογνωμία του κόμματος, βάζουμε μπροστά το κάρο από το άλογο».

# «Βεβαίως και θα ψηφίσω κάποιον υποψήφιο. Αλλά το κύριο ερώτημα είναι η διατήρηση της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας».

# «Η προσωπική μου στάση θα είναι να προσπαθήσω να συμβάλλω στην ενότητα του κόμματος. Δεν χρειάζονται διχαστικές διακηρύξεις».

# «Πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τους τόνους Όταν η συζήτηση γίνεται επί τη βάσει προσωπικών και όχι ιδεολογικών χαρακτηριστικών είναι εύκολο να πάμε σε διχαστικά φαινόμενα».

# «Το να περνάω να δίνω δύο ευρώ και να ψηφίζω Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μου φαίνεται ακατανόητο. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι εκλογικοί κατάλογοι».

# «Πρέπει να προφυλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία εκλογής. Σε αυτό ο νυν Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει σοβαρή προσέγγιση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα