«Υπάρχει ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον Πειραιά»

Για ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που έχει ο συνδυασμός  του Γιάννη Μώραλη για τον Πειραιά μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης . «Στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα του Πειραιώτη» τόνισε, μιλώντας στον Realfm.  Αναφερόμενος δε  στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, τόνισε πως «επιστρατεύει προβοκάτσιες που τον συντροφεύουν σε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα, νομίζω ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν».

«Στον Πειραιά αυτό που γίνεται είναι ότι εμείς έχουμε πρόγραμμα! Τίποτα άλλο! Έχουμε πρόγραμμα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, για τα προβλήματα του Πειραιώτη. Που δεν είναι άλλο από την ανεργία. Εμείς, λοιπόν, αυτό που κοιτάμε, είναι πως θα βρει ο Πειραιώτης δουλειά, πως θα λύσουμε τα προβλήματα του Πειραιώτη. Όλα τα άλλα τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε:

«Την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα δεν πήγε μόνον ο κ. Μιχαλολιάκος. Προσήλθαν χιλιάδες Πειραιώτες. Που δεν είδαν τις ψεύτικες ιστορίες που περιγράφει. Με αυτή η εικόνα του πανικοβλημένου κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος δεν μπορεί να δεχθεί την ετυμηγορία του Πειραϊκού λαού επιστρατεύει προβοκάτσιες που τον συντροφεύουν σε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα, νομίζω ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ούτε την Αστυνομία.

Η Αστυνομική Διεύθυνση τον διαψεύδει κατηγορηματικά. Καθώς επίσης και ο ίδιος ο νομικός του σύμβουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που τον έστειλαν για το συμβάν, ο κ. Παναγιώτης Κάσσης, τον διαψεύδει πανηγυρικά. Τι άλλο να κάνουμε με αυτή την ιστορία;».

«Νομίζω ότι όλη η Ελλάδα γνωρίζει τι έχει κάνει ο κ. Μιχαλολιάκος. Από τα νιάτα του. Είναι κάτι πολύ γνωστό. Και όλοι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, το γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν υποφέρει από τον κ. Μιχαλολιάκο. Οπότε το να βγω εγώ τώρα και να πω τι ακριβώς έχει κάνει, τη στιγμή που είναι πανελληνίως γνωστά και έχουν δημοσιευθεί οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα νομίζω ότι περισσεύει», πρόσθεσε.

«Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Πάνω στο οποίο δουλέψαμε νύχτα-μέρα. Και επαληθεύτηκε κιόλας, πριν από τρεις ημέρες, όταν ακούσαμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης, για τις επενδύσεις στη χώρα μας την επόμενη εξαετία. Και ακούσαμε, λοιπόν, ότι 70.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο από τη ναυτιλία, και 25.000.000.000 έσοδα. Εμείς λοιπόν, με σωστό σχέδιο, κάνοντας τον Πειραιά ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο, δημιουργούμε με αυτό τον τρόπο, χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Άρα λοιπόν, από τις 70.000 θέσεις, εάν το 40% πάει στο Πειραιά, που αυτό θέλουμε να κάνουμε, είναι 30.000 θέσεις εργασίας. Καθώς επίσης, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, υπάρχουν 225.000 θέσεις εργασίας για τον τουρισμό.

Στον Πειραιά φτάνουν κάθε χρόνο 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Και δεν κάθονται ούτε λεπτό στον Πειραιά. Παίρνουν ένα λεωφορείο και φεύγουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης σχετικά με το σχέδιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» , με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη.

Εκθειάζει Μαρινάκη το Reuters: Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας μπαίνει στην πολιτική

Είναι επιτυχημένος πρόεδρος της πιο δημοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα, του Ολυμπιακού, έχει πανηγυρίσει πολλές νίκες μέσα στο γήπεδο, αλλά την προηγούμενη Κυριακή πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην πολιτική. Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε στο πολιτικό σκηνικό.

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ–σκιαγράφημα του ανδρός, το Reuters αναφέρει στην κάθοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πεδίο της πολιτικής (σε τοπικό επίπεδο) και για την πρωτιά που κατέκτησε ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη στον πρώτο γύρο για τον Δήμο Πειραιά.

Η επιτυχία Μαρινάκη

Προσπαθώντας να εξηγήσει το φαινόμενο, το Reuters καταγράφει τα δεδομένα: «Η επιτυχία του Βαγγέλη Μαρινάκη αντανακλά την απογοήτευση των Ελλήνων προς την ανυπόληπτη κατηγορία των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευσης. Ο 46χρονος εφοπλιστής υπόσχεται να αναζωογονήσει την πόλη, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να χρησιμοποιήσει το ίδιο επιχειρηματικό δαιμόνιο που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κατακτά συνεχώς τίτλους τα τελευταία χρόνια».

Οι υποσχέσεις του πιάνουν τόπο στον Πειραιά, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την κρίση. Παρά το γεγονός ότι εκεί δραστηριοποιούνται εκατοντάδες ναυτιλιακές επιχειρήσεις που έχουν κύκλο εργασιών σε όλο τον κόσμο και είναι μια κεντρική πύλη εισόδου τουριστών.

Επίσης, σημειώνει το άρθρο, για το λιμάνι είναι μια εποχή αβεβαιότητας καθώς πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, παρά την αντίθεση του Μαρινάκη και των λοιπών εφοπλιστών.

Αποκρούει τις κατηγορίες

Οι επικριτές του λένε ότι ο ίδιος αντιπροσωπεύει μια νέα τάση των μεγιστάνων του πλούτου, που χρησιμοποιούν την πολιτική για την υπεράσπιση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων, ενώ κάποιοι άλλοι τον συγκρίνουν με τον Μπερλουσκόνι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, αποκρούει όλες τις κατηγορίες.

«Αυτό είναι ένα νέο είδος φρούτου στην πολιτική μας και είναι πολύ επικίνδυνο » δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης , εκπρόσωπος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, όμως, απλώς κόσμος του Πειραιά δηλώνει πως η παρουσία του Μαρινάκη δίνει την δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δοκιμάσουν κάτι εκτός πολιτικής.

Μια δουλειά για κάθε πολίτη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πρόεδρος της Capital Product Partners , μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης και διαθέτει ένα στόλο από δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Λέει ότι δεν έχει χρόνο να είναι δήμαρχος, γι’ αυτό και κατεβαίνει στις εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος. Επιμένει πως δεν έχει φιλοδοξίες για την κεντρική σκηνή και υπόσχεται μια δουλειά για κάθε πολίτη του Πειραιά.

Όπως σημειώνει το Reuters θέλει να μετατρέψει τον Πειραιά σε ένα ναυτιλιακό κέντρο. Τα αθλητικά του διαπιστευτήρια είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται από διαφθορά και βία. Ένα γιγαντιαίο πόστερ του Μώραλη κρέμεται από γήπεδο του Ολυμπιακού, το οποίο διαθέτει επίσης περίοπτη θέση στο τηλεοπτικό σποτ του υποψήφιου δημάρχου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα