«Δεν μας ενδιαφέρει η καρέκλα, αλλά να φτιάξουμε θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας»

«Στόχος μας είναι η δημιουργία θέσεων για τα παιδιά μας και όχι οι καρέκλες». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.   Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»  τόνισε πως «δεν έχω μάθει να κρύβομαι» ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Μώραλη.

«Με ενδιαφέρει η πόλη μου, έτσι απλά», τόνισε αρχικά  ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Σε αυτή την προσπάθεια βγήκα μπροστά. Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στον Πειραιά και ξέρω τα προβλήματά του», ανέφερε εν συνεχεία ο  πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός  εξηγώντας ότι λόγω της δραστηριότητάς του με τη ναυτιλία, δεν μπορεί να κατέβει ούτε για δήμαρχος ούτε να δοκιμαστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής”, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξήγησε ότι «εδώ και 40 μέρες έχουμε φτιάξει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον Πειραιά, προκειμένου να αναπτυχθεί και να υλοποιηθεί άμεσα».

Παράλληλα, δήλωσε «ικανοποιημένος» που από το αναπτυξιακό πρόγραμμα που παρουσίασε  ο Αντώνης Σαμαράς, πολλές θέσεις βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη, γι’ αυτό και ο υποψήφιος Δήμαρχος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό.

«Αν το πρόγραμμα του Σαμαρά προβλέπει 70.000 θέσεις εργασίας στη Ναυτιλία, τότε 30.000 από αυτές θα πρέπει να είναι στον Πειραιά. Είναι λυπηρό οι τουρίστες να κατεβαίνουν από τα πλοία και να φεύγουν για την Αθήνα αμέσως. Πρέπει να ενημερώνονται με ένα βιβλίο ή με ένα ντοκιμαντέρ για τον Πειραιά και τα αξιοθέατά του”, σημείωσε χαρακτηριστικά. και συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Ο Πειραιάς έχει πάρα πολύ ωραίες φυσικές ομορφιές» και το σημαντικό είναι να αναδειχθούν αυτές οι ομορφιές».

«Τίμιο και εργατικό παιδί ο Μώραλης»

«Το Γιάννη το Μώραλη τον γνωρίζω 30 χρόνια. Είναι ένα τίμιο παιδί και εργατικό. Έχει περάσει τις εξετάσεις του και έχει πετύχει. Είναι τεχνοκράτης και μπορεί να το κάνει», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Και πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Μώραλης έχει δώσει αγώνες για την Κεντροαριστερά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού είπε ότι προτίθεται να βοηθήσει οικονομικά τον Πειραιά, κάτι που έκανε εδώ και καιρό, χωρίς να το γνωστοποιεί.

«Τον κ. Μιχαλολιάκο τον διαψεύδουν οι δικοί του άνθρωποι»

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου περί μπράβων στα εκλογικά κέντρα, είπε: «Τον κ. Μιχαλολιάκο τον διαψεύδουν οι δικοί του άνθρωποι». Και για τις ψήφους που διαρρέουν αντίπαλοί του ότι εξαγοράζονται, απάντησε ότι τις αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

 «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική»

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τα κόμματα, απάντησε ότι αυτές είναι αδιάφορες. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική. Αν έχουμε ένα πρόβλημα, σηκώνουμε το τηλέφωνο και εξηγούμε. Αυτό έχω μάθει στη ζωή μου να κάνω τόσα χρόνια», είπε.

Πάντως, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του στον πρώτο γύρο ότι θα ψήφιζε τον Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας: «Σε επίπεδο ανθρώπων, χωρίς δεύτερη σκέψη, θα ψήφιζα τον κ. Δρίτσα. Έχει μάθει να σέβεται τη Δημοκρατία και γι’ αυτό είπα την άποψή μου».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο της προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το αν η παράταξη του Γιάννη Μώραλη προτίθεται να κάνει το ίδιο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι “το κάλεσμα μας είναι υπερκομματικό”, καταδικάζοντας παράλληλα τη δράση της Χρυσής Αυγής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα