«Φόρεσέ» την πάνω σου!

Ακατάλληλη για ανηλίκους χαρακτηρίστηκε από την «ΑSA» η νέα διαφήμιση αρώματος με πρωταγωνίστρια την Rihanna! Σε περιοχές που δεν συχνάζουν παιδιά θα μπορεί να αναρτηθεί η διαφημιστική αφίσα του αρώματος «Rogue».

Σύμφωνα πάντα με την «ΑSA» (τη βρετανική επιτροπή αρμόδια για τις διαφημίσεις), το concept εμπεριέχει σεξουαλικά υπονοούμενα.

Στη διαφημιστική αφίσα του «Rogue» εικονίζεται η RiRi ημίγυμνη, καθισμένη στο πάτωμα έχοντας τα πόδια της ψηλά, ακουμπισμένα στο μπουκάλι αρώματος της εταιρίας.

Η εταιρεία Parlux Fragrances ανακοίνωσε ότι η φωτογραφία δεν είναι απρεπής, προσβλητική, με υπονοούμενα ή υποτιμητική.

Η επιτροπή δέχτηκε πάντως ότι: «Το σώμα της Ριάνα ήταν κυρίως καλυμμένο και ότι από την έκφραση του προσώπου της έδειχνε περισσότερο περιφρονητική παρά ευάλωτη».

«Παρότι δεν θεωρούμε ότι η φωτογραφία είναι ανοιχτά σεξουαλική, κρίνουμε ότι η στάση της Ριάνα με τα πόδια της ψηλά στον αέρα, είναι προκλητική. Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι η Ριάνα μοιάζει να είναι γυμνή, εκτός από τα ψηλοτάκουνα που φοράει, καταλήγουμε ότι η διαφήμιση περιέχει σεξουαλικό υπονοούμενο και θα πρέπει να της επιβληθεί περιορισμός στην ανάρτηση μόνο σε χώρους όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να την δουν παιδιά» αναφέρει ακόμα η επιτροπή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα