«Όλα θα αλλάξουν στον Πειραιά»

Για ριζικές αλλαγές στη πόλη του Πειραιά μίλησε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, κατά την καθιερωμένη εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM». Ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που απασχολούν την πόλη, όπως  την ανέγερση του Παλιού Ρολογιού, για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,  για τον κινηματογράφο «Καλιφόρνια» και για την ανάπλαση της Ακτή Μιαούλη.

 «Μεγάλη επιτυχία είχε η προσπάθεια για το Ρολόι του Πειραιά»

«Θέλω να ευχαριστήσω το Πειραϊκό κοινό που αγκάλιασε την απόφασή μας να ξανακτίσουμε το παλιό Ρολόι, εκεί που ήταν και όπως ήταν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που είχε η υψηλού επιπέδου ημερίδα, την Παρασκευή 14 Μαρτίου το πρωί, η φανταστική συναυλία το απόγευμα με την λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, με τη Φωτεινή Δάρρα και τον Λάκη Χαλκιά, οι οποίοι έμειναν και αυτοί άφωνοι με το κατάμεστο, πανέμορφο Δημοτικό μας Θέατρο, με το ακριβό εισιτήριο των 30 ευρώ, καθώς και η δημοπρασία έργων τέχνης το βράδυ της ίδιας ημέρας με το πολύ ακριβό εισιτήριο των 200 ευρώ.

Τα έργα μας δώρισαν καλλιτέχνες υψηλού κύρους όπως ο Τέτσης, ο Κοκκινίδης, ο Μιχαλιτσιάνος, ο Μαντάς, ο Μίχας, ο Πολιτάκης και η σύντροφός του. Από τη δημοπρασία και από όλα τα εισιτήρια εισπράξαμε περίπου 100.000 ευρώ. Το Ρολόι δεν το πίστεψαν οι αντίπαλοί μας ότι θα το κτίσουμε και έσπευσαν να πουν ότι δεν θα το κάνουμε. Όπως δεν πίστεψαν ότι θα λειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο και έσπευδαν να πουν ότι δεν θα λειτουργήσει. Δεν έχουν καταλάβει την πολιτική της «μάχης και της αισιοδοξίας». Παραμένουν στη μιζέρια τους. Όπως δεν πίστεψαν ότι θα κάνουμε τις μονοδρομήσεις και έσπευσαν να μας υποδείξουν να τις αναστείλουμε, γιατί νόμιζαν ότι θα φοβηθούμε τις αντιδράσεις. Μα εμείς είμαστε εδώ για να τις απορροφήσουμε όταν πρόκειται να ωφελήσουμε την πόλη μας και τους πολίτες».

 

Για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές αλλαγές

Σε παρέμβασή του ακροατής, ο οποίος είναι έμπορος στο κέντρο του Πειραιά, συνεχάρη το Δήμαρχο για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές αλλαγές, γιατί όπως είπε ωφέλησαν τους επαγγελματίες αυξάνοντας την κίνηση στα καταστήματά τους. Απαντώντας ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε:

«Είναι η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έγινε ποτέ σε πόλη της χώρας. Όλοι οι στενοί φίλοι και συνεργάτες μας υποδείκνυαν να το αναβάλλουμε. Μιας τέτοιας μεγάλης παρεμβάσεως προηγούνται οι παρενέργειες μέχρι να εξοικειωθεί ο κόσμος με τις νέες ρυθμίσεις, τις νέες κατευθύνσεις. Δημιουργείται ένας μικροπανικός. Αποφασίσαμε να μην το αναβάλλουμε. Ο πολιτικός πρέπει να αποφασίζει και να μην αναβάλλει. Όταν πρόκειται για το καλό της πόλης του, να εισπράξει και φθορά. Κάποιοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι υπάρχει αρνητική αντίδραση του κοινού και μας έστειλαν επιστολή να αναστείλουμε τη Β΄ φάση! Αυτοί είναι εκτός πόλης. Εντός κόμματος, αλλά εκτός κλίματος. Είναι οι εντεταλμένοι υποψήφιοι των κομμάτων. Είναι αυτοί που δεν συνδέονται με την κοινωνία του Πειραιά και με τις ανάγκες του.

Η κυκλοφοριακή ανακούφιση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ελεγχόμενη στάθμευση, την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ και της Ομηρίδου Σκυλίτση, το ΜΕΤΡΟ, το ΤΡΑΜ, θα αναδείξει τον Πειραιά σε κορυφαία ευρωπαϊκή πόλη. Όχι τα λόγια και οι διαδηλώσεις. Όχι «τα κάγκελα» και τα «νεράτζια». Οι θέσεις, οι απόψεις, τα έργα».

Τι μέλλει γενέσθαι με το «Καλιφόρνια»;

Με αφορμή ερώτηση ακροάτριας για το αν ο Δήμος θα αγοράσει τον κινηματογράφο «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ», ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία και στα Μανιάτικα τονίζοντας, ότι μετά από δεκαετίες γίνονται έργα που αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή:

«Τον Πειραιά τον λατρεύω και τον υπηρετώ ισότιμα. Η Αγία Σοφία και τα Μανιάτικα είναι το πιο παραμελημένο κομμάτι. Θα δώσουμε στην περιοχή αυτά που στερήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Το «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ», θεωρείστε, ότι το έχει ήδη αγοράσει ο Δήμος. Έχουμε συμφωνήσει οι Δήμαρχοι, ότι θα το πάρουμε στην αντικειμενική του τιμή. Τελεία και παύλα. Μένουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που τρέχουν. Πρέπει να θυμίσουμε ότι γίνεται σταθμός ΜΕΤΡΟ στην οδό Αιτωλικού, απαλλοτριώνεται το σχολείο που βρίσκεται στο λόφο του Βώκου, ενώνεται με πάρκο ο περιβάλλων χώρος της εκκλησίας με τη δεξαμενή από κάτω. Ο μικρός Καραβάς που αποκτά νέο ρυθμιστικό και νομιμοποιούνται όλα τα σπίτια και γίνονται όλες οι υποδομές. Γίνονται έργα, τα οποία τα βιώνει ο πολίτης».

Ανάπλαση της Aκτής Μιαούλη

«Το θέμα των ανταποδοτικών ωφελημάτων του Πειραιά από το λιμάνι του είναι στην τελική φάση. Θα πάρουμε πολλαπλασίως περισσότερα από όσα ποτέ τόλμησαν να ζητήσουν. Είναι η πρώτη φορά στη δική μου θητεία, που αναδείχτηκαν αυτά τα θέματα. Θα είναι η Ακτή Μιαούλη η ωραιότερη παραλία που έχει πόλη στην Ευρώπη. Θα έχει πεζόδρομους και από τις δύο πλευρές και θα ξαναζωντανέψει ο περίπατος στο λιμάνι. Θα εξωραΐσουμε όλες τις προσόψεις των κτιρίων. Τίποτα δεν θα μείνει στη θέση του. Όλα θα αλλάξουν στον Πειραιά. Το κλάμα και το μοιρολόι θα πάψουν να υπάρχουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα