«Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά»

Τις θέσεις του γύρω από τον Πειραιά, αλλά και τη λάθος διαχείριση του Βασίλη Μιχαλολιάκου αναλύει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης, σε μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα, σημειώνει πως «από το πρόγραμμά μας επιλέξαμε 11 σημεία, 11 βήματα μπροστά για τον Πειραιά Νικητή. Δεσμευόμαστε για την υλοποίησή τους, όχι σε βάθος χρόνου, αλλά εντός των πρώτων δύο ή τριών χρόνων της θητείας μας ως Δημοτικής Αρχής», τα οποία αναλύει διεξοδικά.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Μαρινάκη:

«Είναι κοινός τόπος για όλους εμάς τους Πειραιώτες ότι η πόλη μας ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μία πορεία μιζέριας και παρακμής. Εδώ και αρκετούς μήνες, άνθρωποι και φορείς απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα της πόλης ξεκινήσαμε μια ανοιχτή συζήτηση με στόχο ο Πειραιάς να μπει και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και της εργασίας, με κεντρικό άξονα βεβαίως το λιμάνι μας. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την απαίτηση της πειραϊκής κοινωνίας για ένα νέο ξεκίνημα, πέρα και πάνω από τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις που έφεραν τον Πειραιά μας, αλλά και ολόκληρη τη χώρα σε μια εποχή κρίσης και απαξίωσης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και δημιουργήσαμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μας για την πόλη και τη διάθεσή μας να προσφέρουμε σ’ αυτήν.

Προχωρήσαμε σε μια κίνηση με πυξίδα τη δέσμευσή μας να φέρουμε και πάλι τον Πειραιά εκεί που του αξίζει και οι Πειραιώτες είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν.

Χωρίς πολλά λόγια και κορόνες παλαιότερων ετών, αλλά με σκληρή δουλειά και ειλικρίνεια, κοιτώντας τον κάθε δημότη στα μάτια.

Άλλωστε, απ’ αυτό το προσκλητήριο δεν θα μπορούσα να λείπω για τον πολύ απλό λόγο ότι η συνείδηση και η ιδιοσυγκρασία μου δεν με αφήνουν να παραμείνω απλός θεατής μιας θλιβερής κατάστασης. Μιας κατάστασης που προήλθε από την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και στις υψηλές απαιτήσεις που έχει η διοίκηση μιας πόλης σαν τον Πειραιά. Ο απερχόμενος δήμαρχος για να κερδίσει τις εκλογές του 2010 υποσχέθηκε πολλά.

Όμως κορόιδεψε τους Πειραιώτες, και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα με χαρακτηριστική ευκολία. Αρκεί μια βόλτα στις γειτονιές, στο παραλιακό μέτωπο, ένα πέρασμα από τις εισόδους της πόλης για να διαπιστώσει και ο πλέον κακόπιστος την εγκατάλειψη. Αρκεί μια σύντομη ματιά στα στοιχεία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ανεργίας – ειδικά μεταξύ των νέων παιδιών του Πειραιά. Ένας άνθρωπος με μόνο εφόδιο τα κομματικά παράσημα και χωρίς κανένα ένσημο εργασίας, που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την πόλη του στην κρίση και με παντελή έλλειψη τεχνοκρατικής συγκρότησης για να διεκδικήσει ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι η απορροφητικότητα του Δήμου είναι κάτω από 8%. Και δεν συζητώ βέβαια για την ικανότητα προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων…

Ούτε ότι διαφημίζει ως έργα εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους, παρεμβάσεις που δεν ήταν δικές του. Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της παλαιοκομματικής νοοτροπίας και διοίκησης του Δήμου από τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος, εκτός των άλλων, μετέτρεψε εσχάτως τις δημοτικές υπηρεσίες σε κέντρα εξυπηρέτησης των προεκλογικών του αναγκών. Τα γραφεία κοσμούνται με τα φυλλάδιά του, τα φορτηγά του Δήμου χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προεκλογικού υλικού, ενώ κάποιοι εκ των εργαζομένων έχουν επιστρατευτεί στο μέτωπο της σταυροδοσίας και της διαδικασίας/διανομής φυλλαδίων και ψηφοδελτίων, αλλά και της προεκλογικής κινητοποίησης. Προφανώς, όμως, για έναν δήμαρχο που περηφανεύεται για τις περίεργες επαφές του με καταδικασμένους επιχειρηματίες που εποφθαλμιούν την πόλη μας, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Γι’ αυτό λέμε ότι ο Πειραιάς πρέπει να αλλάξει ρότα. Αντί να κοιτά την Αθήνα, να στρέψει το βλέμμα του στη θάλασσα, από κει που μπορεί να αντλήσει τη δύναμή του. Ο Πειραιάς χρειάζεται μια νέα διοίκηση με κύρος, δύναμη, αποφασιστικότητα, γνώση, φρέσκες ιδέες. Ο Γιάννης Μώραλης είναι η ενδεδειγμένη και άξια επιλογή για να ηγείται μιας διοίκησης που θα φέρνει αποτελέσματα βάσει στοχοδιαγραμμάτων και εκμετάλλευσης ευκαιριών για να κάνει πράξη όσα υπόσχεται. Και ο λόγος μας είναι συμβόλαιο.

Αυτό είναι και το προσωπικό μου στοίχημα και αυτή είναι η παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στον Πειραιά. Να κάνουμε τον Πειραιά Νικητή, όπως έμαθα να κάνω στις επιχειρήσεις μου, αλλά και στον Ολυμπιακό μας. Δεν ζω επιχειρηματικά από το κράτος, ούτε σιτίζομαι μια ζωή από τα κόμματα όπως άλλοι, για να έχω οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα ή κέρδος.

Από το πρόγραμμά μας επιλέξαμε 11 σημεία, 11 βήματα μπροστά για τον Πειραιά Νικητή. Δεσμευόμαστε για την υλοποίησή τους, όχι σε βάθος χρόνου, αλλά εντός των πρώτων δύο ή τριών χρόνων της θητείας μας ως Δημοτικής Αρχής.

 

1

Μετατρέπουμε τον Πειραιά σε προορισμό για τα εκατομμύρια των τουριστών κρουαζιέρας, με οφέλη για την τοπική οικονομία και την αναγέννηση του εμπορικού του κόσμου. O Πειραιάς γίνεται αφετηρία κρουαζιέρας (Home port), πετυχαίνοντας τη συνεργασία με εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών και προωθώντας ένα ευρύ δίκτυο ενημέρωσης, ώστε οι επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και την αγορά της. Αν οι άνθρωποι αυτοί περπατήσουν για δύο ώρες στον Πειραιά, αρκεί για να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της τοπικής κοινωνίας, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθειά μας να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

2

Διασφαλίζουμε την παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά και τη στέγασή τους στο κτίριο της Ραλλείου δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο.

3

Άμεσα κατεδαφίζουμε τον «Πύργο» και κατασκευάζουμε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα στεγάσει σωματεία, φορείς και τις κοινωφελείς δραστηριότητες της πόλης, καθώς και το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο Πειραιά.

4

Στεγάζουμε 100 νέες επιχειρήσεις (start-ups) στον χώρο του εργοστασίου Ρετσίνα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές.

5

Αναβαθμίζουμε και ανασχεδιάζουμε τη Δημοτική Συγκοινωνία με τους σταθμούς ΗΣΑΠ και Μετρό, τις Διοικητικές Υπηρεσίες και τα νοσοκομεία της πόλης. Επανεξετάζουμε την περίπτωση του Τραμ και τις μονοδρομήσεις.

6

Παρέχουμε σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου. Παράλληλα, καθιερώνουμε ένα νέο σύγχρονο Δημοτικό Φαρμακείο, οι άνθρωποι του οποίου θα διανέμουν τα φάρμακα δωρεάν στο σπίτι των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που διαβιούν μόνοι.

7

Παρέχουμε δωρεάν σε κάθε Γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, συμβουλευτική και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης. Επίσης συστήνουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και συμβουλευτικής για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και ένα δίκτυο υποστήριξης για τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. Διευκολύνουμε την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικά χαρίσματα, με 10 μικρά λεωφορεία, που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, εξοπλισμένα με ράμπες και σειρά αντίστοιχων παρεμβάσεων.

8

Ιδρύουμε άμεσα 3 νέους ολοήμερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, την εργαζόμενη μητέρα.

9

Κατασκευάζουμε ένα νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, Σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου, μεγάλο παιδότοπο στο Νέο Φάληρο και ανακαινίζουμε το «Θεμιστόκλειο».

10

Διεκδικούμε o Πειραιάς να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 με στόχο την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας του Πειραιά. Διεκδικούμε επίσης την Επιστροφή των Ποσειδωνίων το 2016.

11

Στηρίζουμε τον Δημόσιο Χαρακτήρα του Λιμανιού, γιατί το λιμάνι της καρδιάς μας δεν πουλιέται και συμμετέχουμε ενεργά στη διοίκηση του ΟΛΠ για τη διεκδίκηση ανταποδοτικών πόρων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση κάθε Πειραιώτικης Γειτονιάς.

Διαφυλάσσουμε το σύνολο των θέσεων εργασίας και δημιουργούμε νέες, μέσω ενός αποτελεσματικού, αναπτυξιακού πλάνου.

Σήμερα η πόλη μας έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Μια ευκαιρία που αφορά στη ζωή μας και κυρίως στα παιδιά μας. Και θα την κερδίσουμε, όπως όλα τα στοιχήματα που έχουμε βάλει μέχρι τώρα! Έχουμε σχέδιο, πίστη και γνώση για να κάνουμε τους Πειραιώτες περήφανους και να δώσουμε ξανά το χαμόγελο στα παιδιά του Πειραιά.

Φίλες και φίλοι Πειραιώτες, την Κυριακή σάς καλώ όλους να συμμετάσχετε με την ψήφο σας στις εκλογές της 18ης Μαΐου, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να αλλάξουμε τον Πειραιά μας. Να φέρουμε πίσω το χαμόγελο και την ελπίδα στο λιμάνι της καρδιάς μας.

Μαζί να δημιουργήσουμε νέες δουλειές, να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών μας, να τα φέρουμε κοντά στον αθλητισμό και μακριά από τα ναρκωτικά. Να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στη γενιά που μας μεγάλωσε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, τους συνταξιούχους μας, που υποφέρουν περισσότερο απ’ όλους από την κρίση.

Πάμε γερά, λίγα λόγια και σκληρή δουλειά.

Εμείς μπορούμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα