Όνειρα τελικού κάνουν στον Ηρακλή

Φαίνεται ότι άνοιξε η όρεξη των ανθρώπων του Ηρακλή! Κι αν πιο ρεαλιστικό φάνταζε ως πριν από μερικές μέρες το να κάνει η ΑΕΚ αυτό το μίνι νταμπλ (πρωτάθλημα Football League και Κύπελλο Ελλάδας), τώρα μόνο η Ηρακλής έχει μείνει ικανός για μία τέτοια υπέρβαση.

Για να τα καταφέρει ο «Γηραιός» πρέπει να κάμψει τρεις αντιστάσεις. Πρώτον, να συνεχίζει την καταπληκτική πορεία του στον όμιλό της Football League και να κερδίσει την άνοδο στα Play Off. Δεύτερον, να αποκλείσει τη Skoda Ξάνθη στον ημιτελικό και φυσικά τρίτον, να νικήσει τον Ολυμπιακό (αν επικρατήσει η λογική και περάσει τον Απόλλωνα) στο μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ.

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για τέτοια σενάρια, αλλά αν ρωτήσετε τους φίλους του Ηρακλή ποιον θέλουν στον τελικό, μην απορήσετε αν σας πουν τον Ολυμπιακό! Βλέπετε, σε δύο τελικούς κόντρα σε τουλάχιστον ισοδύναμες ομάδες – την Καστοριά και τον ΟΦΗ – ο Ηρακλής έφυγε με το… ρόπαλο στα σκέλια, ενώ το 1976 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατέκτησε το μοναδικό τίτλο της ιστορίας του.

Τότε, βέβαια, ο «Ήρα» είχε στις τάξεις του τον κορυφαίο των κορυφαίων, το νεαρό Βασίλη Χατζηπαναγή, που με το ταλέντο του είχε σχεδόν νικήσει μόνος του τον πανίσχυρο Ολυμπιακό της εποχής. Σήμερα, ποδοσφαιριστής σαν το μέγιστο «Βάσια» δεν υπάρχει, άρα στον Ηρακλή πρέπει να κάνουν όνειρα χωρίς αυτόν. Όπλο του Ηρακλή εν έτη 2015 είναι το σύνολο, η φρεσκάδα και οι φιλοδοξίες των ποδοσφαιριστών. Μένει να δούμε αν αυτά τα στοιχεία είναι ικανά για την υπέρβαση…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα