Όταν έπαιρνε το τρεμπλ, ιδρυόταν η Μίντιλαντ!

Γυρνάμε πίσω στο 1999. Η τεράστια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον κλείνει τη χιλιετία με τον τρόπο που της αρμόζει και της αξίζει! Κατακτώντας τα πάντα! Όντας η καλύτερη ομάδα του πλανήτη της δεκαετίας του ’90, φτάνει στο απόγειο της δόξας της. Κατακτά το πρωτάθλημα Αγγλίας, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League. Το ντρεμπλ!

Την ίδια χρονιά, ένας ξυλουργός και ένας αντιπρόσωπος αυτοκινήτων αποφασίζουν να συγχωνεύσουν δύο μικρά δανέζικα σωματεία που εκπροσωπούν διπλανές πόλεις (Χέρνινγκ και Ίκαστ) της επαρχίας του Μίντιλαντ, και να ιδρύσουν έτσι την FC Midtjylland. 17 χρόνια αργότερα, πριν καν ενηλικιωθεί η σκέψη τους, το εγχείρημά τους, είδαν την πρωταθλήτρια Δανίας (πέρσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της), να νικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Ο Δαυίδ να νικά τον Γολιάθ σε παγκόσμια μετάδοση. Όλοι οι φίλοι του αθλήματος πρέπει να ανατρίχιασαν με αυτή την 90λεπτη ιστορία το βράδυ της Πέμπτης στη κεντρική Δανία. Όλοι οι φίλοι, πλην εκείνων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φυσικά, που έζησαν τον εφιάλτη. Μπορεί τελικά να προκριθούν με μία νίκη στο Ολντ Τράφορντ, αλλά σίγουρα το 2-1 της Δανίας δεν θα είναι εύκολο να το ξεπεράσουν. Άλλωστε, μετά το τέλος του αγώνα, καθύβρισαν όσο ποτέ άλλοτε τους παίκτες και τον προπονητή. «Είστε γαμ.. σκατά», τους φώναζαν, εκνευρισμένοι όσο δεν πάει!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ιστορία 138 ετών και 60 περίπου τίτλους (5 ευρωπαϊκούς και 2 παγκόσμιους) έχασε από την 17χρονη Μίντιλαντ, του ενός πρωταθλήματος Δανίας. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ το κατάφερε κι αυτό. Αν καταφέρει και τον αποκλεισμό έχει τελειώσει μία ώρα αρχύτερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα