Λαβρόφ: Συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας ενάντια στην τρομοκρατία

Παράθυρο συνεργασίας με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ανοίγει ο Σεργκέι Λαβρόφ.Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά τη φονική βομβιστική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 97 ανθρώπους στην Άγκυρα το περασμένο σαββατοκύριακο.

“Είμαστε έτοιμοι για πολύ στενή συνεργασία και πολύ στενή δέσμευση με τις τουρκικές αρχές στη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής απειλής”, δήλωσε ο Λαβρόφ σε μια διάσκεψη για τη ρωσο-τουρκική εταιρική σχέση που διεξάγεται στη Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα τη “μη εποικοδομητική θέση” των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες, όπως υποστήριξε, αρνήθηκαν μια ανταλλαγή αντιπροσωπειών με την Μόσχα προκειμένου να συζητήσουν τη συριακή διένεξη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Νομίζω πως αυτή η θέση είναι μη εποικοδομητική και προφανώς η πηγή της αδυναμίας της αμερικανικής θέσης είναι η έλλειψη σχεδίου της (για τη Συρία). Καταφανώς, απλώς δεν υπάρχει τίποτε να συζητήσουμε” με τους Αμερικανούς, δήλωσε ο Πούτιν στην Αστάνα του Καζακστάν, σύμφωνα με δηλώσεις του που αναμετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα