Μεγαλύτερος σύλλογος η Άρσεναλ απ’ όσο νομίζουν κάποιοι!

Στις 31 Μαΐου του 2015 η «Α» είχε εκφράσει την… άποψή της για τον Αρσέν Βενγκέρ σε άρθρο με τίτλο: «Ο Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει να βουλώνει στόματα παρά την ασταμάτητη κριτική που του ασκείται». Αφορμή είχαμε πάρει από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας και τον ένατο τίτλο στην προπονητική του καριέρα με τη φόρμα της Άρσεναλ.

Είχαμε εκθειάσει τότε τον Αλσατό τεχνικό για το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο που κατακτούσε και για τη συνολική του προσφορά στο λονδρέζικο σύλλογο. Μία προσφορά που παραλίγο να τη μηδενίσουν Έλληνες και Άγγλοι δημοσιογράφοι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Emirates και την επιλογή του να αφήσει τον Τσεχ στον πάγκο.

Μετά την 16η συνεχόμενη πρόκριση στους «16» του Champions League ίσως και να μην υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να εκθειάσουμε και πάλι τον Βενγκέρ των εννέα τίτλων, της απίστευτα ωραίας μπάλας κατά περιόδους, του αήττητου πρωταθλήματος (σοκαριστικό επίτευγμα για την Αγγλία) και φυσικά της απίθανης διατήρησης της Άρσεναλ στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος από τη μέρα που ανέλαβε το σύλλογο. Προφανώς και η διοίκηση τον διατηρεί σε αυτό το πόστο επειδή ξέρει το κάτι παραπάνω, παρά το ότι κάθε χρόνο ο ποδοσφαιρικός κόσμος αναρωτιέται γιατί δεν απολύεται.

Σειρά έχει τώρα να εκθειάσουμε την Άρσεναλ ως ποδοσφαιρικό κλαμπ. Πρόκειται για έναν αδικημένο σύλλογο που όλοι ξέρουμε για ποιο λόγο δεν συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αν και το αξίζει. Πολύ απλά, επειδή δεν έχει πάρει ποτέ της το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Όταν ακόμη και η Άστον Βίλα και η Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και η Τσέλσι έχουν σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, είναι φυσιολογικό να θεωρείται μειονέκτημα για την ομάδα του Λονδίνου αυτό το κενό στην τροπαιοθήκη της. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η Άρσεναλ είναι τεράστιο ποδοσφαιρικό κλαμπ. Έχει στην κατοχή της δύο ευρωπαϊκά τρόπαια και παρουσία σε έξι τελικούς. Είναι πρώτη σε κατακτήσεις Κυπέλλων Αγγλίας που όλοι γνωρίζουμε πως θεωρείται ισάξιος θεσμός με το πρωτάθλημα της χώρας, το θεσμό που μόνο όταν μετατράπηκε σε Premier League απέκτησε αίγλη μεγαλύτερη του F.A. Cup!

Επίσης, δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ μετά τον Α’ Π.Π. (σε αντίθεση με όλες τις μεγάλες αγγλικές ομάδες) και στο σύνολό της έχει κατακτήσει 43 τρόπαια! Η Άρσεναλ είναι μία τεράστια ομάδα και ο Βενγκέρ ένας εκπληκτικός προπονητής και ο Ολυμπιακός είναι άξιος συγχαρητηρίων για τη νίκη στο Λονδίνο!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα