«Ο Χρυσόγονος να δώσει προτάσεις για τον Δενδροπόταμο»

Για δεύτερη μέρα “σφάζονται” στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το άβατο του Μενιδίου μετά και το θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Ο Νίκος Τόσκας σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Κώστα Χρυσόγονο και απάντησε στις κατηγορίες του ευρωβουλευτού του κόμματος της Κουμουνδούρου για ανεπάρκεια και έλλειψη έργου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην περιοχή  λέγοντας: «Θα του πρότεινα να πάει και στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είναι και η περιοχή του για να μας κάνει προτάσεις και γι’ αυτή την περιοχή».

Μάλιστα συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Χρυσόγονο ανέφερε: «Οι προτάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών , οι προτάσεις είναι καλύτερα να γίνονται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ».

“Θα εκτονωθεί η κατάσταση”

Οπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον realfm 97,8 η κατάσταση θα εκτονωθεί. Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα, όμως το άβατο, όπως επεσήμανε, μπορεί να σπάσει.

«Μπορεί να σπάσει, όχι μόνο με αστυνομικά μέτρα. Με περισσότερα αστυνομικά μέτρα θα συμφωνήσω, αλλά και με προσανατολισμό των νεαρών παιδιών των Ρομά στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική ενασχόληση τη νόμιμη και μόνο τότε θα δούμε στροφή των πραγμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε”

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην αστυνομική παρουσία, τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάποτε τα περιπολικά δεν έμπαιναν στους καταυλισμούς, ενώ τώρα μπαίνουν και απάντησε στις καταγγελίες για αποδυνάμωση των τοπικών τμημάτων λέγοντας: «Κάποιοι μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν, τις παλιές ιστορίες που ακούνε. Έχω απαγορεύσει κάθε μετάθεση αστυνομικού, εκτός αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος, από την περιοχή. Ισα-ίσα προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κόσμο που αποσύρουμε από αλλού την περιοχή. Με πολλές δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ενισχύσει, όχι θεαματικά, αλλά έχουμε ενισχύσει την αστυνομική παρουσία».

“Τι έκανες 20 μήνες;”

Τα άβατα είναι οι χειρότερες εκδηλώσεις μιας γενικότερης αρρώστιας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και αυτό έχει να κάνει με την υπερβολική ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα, η πολύ χαλαρή σχέση που έχουμε εμείς οι Έλληνες με τους κανόνες τόνισε την Κυριακή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Μενίδι.

«Βέβαια δεν είναι εύκολο να αρθούν οι καταστάσεις αυτές. Το κράτος δεν μπορεί να απουσιάζει. Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση, που η παραβατικότητα γίνεται ολοένα και περισσότερο ανοικτή από όλους και προς όλους, η βαθύτερη λογική του πράγματος είναι η αποθέσμιση, με τον ισχυρότερο να κάνει ότι θέλει.Πρέπει να υπάρξει μικρότερη ανοχή στην παραβατικότητα και αυτό δεν γίνεται με μαγκιές και καουμποιλίκια, αλλά με σχέδιο. Ο υπουργός, ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε και αν έκανε για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόγονος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα