Παπαδόπουλος: «Να μη γίνουν τρέλες, να χτίσουμε μία καλή βάση»

«Να μη γίνουν τρέλες, να χτίσουμε μία καλή βάση για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα στη Super League». Με τις φράσεις αυτές ο Νίκος Παπαδόπουλος, έδωσε το στίγμα της πορείας που πρέπει να ακολουθήσει ο ΟΦΗ. Ο προπονητής των «μελανόλευκων», ακόμα, μίλησε για όσα που αντιμετώπισε η ομάδα από το Ηράκλειο αλλά και τα προβλήματα της Football League.

Αναλυτικά ο Παπαδόπουλος, στο ρ/σ «Sport24 Radio», ανέφερε: «Θέλει οργάνωση η ομάδα για τη Super League. Αυτά τα χρόνια που ταλαιπωρούνταν η ομάδα έχει μείνει λίγο πίσω. Δεν πρέπει να γίνουν τρέλες όσον αφορά το μπάτζετ. Θα συζητήσουμε και πάλι γι’ αυτό, με καθαρό μυαλό και γνώση. Να χτίσουμε μία καλή βάση για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα στη Super League».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League: «Δεν μας τρέλανε. Δεν ήταν όμορφο αυτό που συνέβη στο τέλος, με τα δικαστήρια. Θεωρώ ότι ήταν θετικό ότι περίπου μέχρι το τέλος δεν είχε ξεκαθαρίσει ο πρωταθλητής. Επίσης καλές ομάδες όπως ο Ατρόμητος ή η Ξάνθη είναι ψηλά».

Αν λείπει, από τα «σαλόνια», μία ομάδα όπως ο ΟΦΗ: «Νομίζω ότι όλοι Έλληνες το σκεφτόμαστε αυτό. Βλέποντας ομάδες με δυναμική να λείπουν από τη μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ είναι κάτι άλλο για την Κρήτη. Εκπροσωπούσε τόσα χρόνια την Κρήτη. Το λέω με όλο τον σεβασμό στις άλλες ομάδες της Κρήτης, τον Πλατανιά, το Εργοτέλη και τον ΑΟΧ. Ο ΟΦΗ είναι κάτι διαφορετικό».

Για τη σεζόν στον ΟΦΗ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα το καλοκαίρι. Χτίσαμε μία καλή ομάδα για τη Football League. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με καθυστέρηση δύο μηνών, είχαμε προβλήματα γιατί οι μέτοχοι δεν συμφωνούσαν με τον πρόεδρο. Τον Ιανουάριο φτάσαμε ένα βήμα από τη διάλυση. Πριν τον αγώνα με τον Κισσαμικό είχαμε 13 παίκτες στην ομάδα!».

Πώς κράτησε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές: «Προσπάθησα να τους πείσω ότι θα λυθούν τα προβλήματα. Κάποιοι φίλαθλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί έδωσαν χρήματα και οι παίκτες δεν είχαν δικαίωμα προσφυγής. Οι μέτοχοι και κάποια άτομα έσωσαν την ομάδα, γιατί οι παίκτες που είχαν απομείνει δεν είχαν δικαίωμα προσφυγής. Μετά ήρθε η συσπείρωση, ενώ πήραμε και κάποιους παίκτες. Έπειτα ήταν μονόδρομος η άνοδος. Η ομάδα δεν θα άντεχε άλλη χρονιά στη Football League. Θα ήταν καταστροφικό για την ομάδα αν δεν πετύχαινε τον στόχο της».

Πότε σκέφτηκε πως ο ΟΦΗ εξασφάλισε την άνοδο: «Αγωνιστικά για την άνοδο κομβικό σημείο ήταν το διπλό στην Παναχαϊκή. Εκεί είπα ότι είμαστε πολύ κοντά. Όμως πάντα πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες, γιατί ο Έλληνας παίκτης μπορεί να χαλαρώσει και να γίνει η ζημιά».

Τα προβλήματα στη Football League: «Κάθε χρόνο ξεκινάει με προβλήματα η σεζόν στη Football League. Κάθε προπονητής δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό, γιατί ξεκινάμε με καθυστέρηση. Το πρωτάθλημα δεν έχει έσοδα. Οι πιο πολλές ομάδες κρατιούνται με το ζόρι. Μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όπως ο ΟΦΗ έχει πολλά έξοδα. Κάθε ταξίδι μας κοστίζει 7-8 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει το πρωτάθλημα να οργανωθεί. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά από τον κύριο Λεουτσάκο. Στο γήπεδο υπήρξαν ομάδες όπως η Δόξα Δράμας ή ο ΑΟΧ Κισσαμικός που είχαν δυναμική μέσα στο γήπεδο. Όμως με τα οικονομικά προβλήματα δύο ομάδες αποσύρθηκαν και άλλοι κατέληξαν να παίξουν με πιτσιρίκια».

Για την αποθέωση από τον κόσμο: «Είναι φοβερό συναίσθημα. Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη που είμαι τόσα χρόνια εδώ. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο. Δηλαδή να μείνεις στην ομάδα που ανδρώθηκες ποδοσφαιρικά, γιατί αν αποτύχεις θα φύγεις και ως αποτυχημένος. Είναι μεγάλη μου τιμή που οι φίλαθλοι φώναζαν το όνομα μου και θέλουν να μείνω για πάντα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα