Το παραμύθι του Βασίλη είχε κακό τέλος

Αγωγή φωτιά της Football League ύψους 16,8 εκ. ευρώ σε βάρος της Super League

Όλα τα παραμύθια ως γνωστόν έχουν κάποιο τέλος, αίσιο ή απαίσιο. Τα παραμύθια που σερβίριζε τα πέντε τελευταία χρόνια η Super League στη Football League με ιδιαίτερη έξαρση τους τελευταίους 18 μήνες όπου «διαπραγματευτής» ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης, μάλλον ενισχύουν τη δεύτερη κατάληξη. Κι αυτό γιατί η Football League, αναγκάστηκε μετά τον οικονομικό αποκλεισμό της να καταφύγει στα δικαστήρια και να ζητά 16,8 εκ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο δικόγραφο που κατατέθηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών, η Super League από την ημέρα ίδρυσής της, το 2006 είναι υποχρεωμένη βάση της κείμενης νομοθεσίας, ν’ αποδίδει ένα ποσό στη Football League το οποίο ανέρχεται σε 2,4 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση, προκειμένου ν’ ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της.

Ήταν τότε που τα χρυσά παιδιά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, Κ. Πηλαδάκης, Ντ. Νικολαϊδης, Αχ. Μπέος, έβλεπαν σαν El Dorado τη Super League. Άρα κάποια ψήγματα χρυσού, εν προκειμένω ευρώ 2,4 εκ. ευρώ ετησίως θα μπορούσαν να πάνε στην Β΄ Εθνική.

  

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι διοικήσεις της Super League έπαθαν αμνησία και αντί να έλθουν σε κάποια συμβιβαστική λύση με τη Football League, αρκέστηκαν σε παχυλές υποσχέσεις και σε κάτι μικροκαταβολές της τάξης των 30-50.000 ευρώ. Ειδικότερα ο εμπαιγμός της Football League έφθασε στα όριά του, όταν με το γνωστό “σοβαρό” του ύφος ο διευθύνων σύμβουλος της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης, διαβεβαίωνε τον πρόεδρο της πρώτης Λεωνίδα Λεουτσάκο ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και δεν δικαιολογείται να ανησυχεί.

Αλλά επειδή το παραμύθι έφθασε στο τέλος του και χρήμα από τη Super League δεν έβλεπαν, οι εκπρόσωποι της Football League αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αγωγή.

Από νομική άποψη η δικαστική απόφαση αναμένεται να βγει υπέρ της Football League. Σε αυτή την περίπτωση η Super League θα παρακαλάει να μην ενεργοποιηθεί η απόφαση καταβολής των 16,8 εκ. ευρώ από τα ταμεία της. Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αν η ετυμηγορία της δικαιοσύνης είναι άμεση, να δεσμευτούν και χρήματα της NOVA, της Σουρωτής και άλλων χορηγών από τη Football League, καθώς μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ένας ακόμη κίνδυνος που εγκυμονείται είναι να προχωρήσει η Football League σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματά της, εφόσον δικαιωθεί από την απόφαση. Αν γίνει αυτό εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτοί που θα τα βρουν σκούρα δεν είναι οι διάφοροι Γκαγκάτσηδες που αμείβονται από τη Super League,- και παρ’ ότι φτωχόπαιδα έχουν βίλες στην Εύβοια και το Μαρκόπουλο, -αλλά οι εργαζόμενοι που ενδεχομένως θα στέκονται στην ουρά για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Είναι μια περιπέτεια στην οποία ήδη έχει μπει η Football League, καθώς υποχρεώθηκε ν’ απολύσει τα ¾ του προσωπικού της, και μετά βίας εξασφαλίζει τα έσοδα για να πληρώσει το λειτουργικό της κόστος. Πέραν αυτού τα μέλη της έχουν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος, με αποτέλεσμα κάποια απ’ αυτά να φιγουράρουν στις λίστες που στέλνει στην ΕΠΟ η Sport Radar…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα