Νέα συνάντηση Πομπέο – Λαβρόφ για Βενεζουέλα και Β. Κορέα

Θα συναντηθούν στην ρωσική πόλη Σότσιο στις 14 Μαΐου

Την συνάντηση ανάμεσα σε Πομπέο και Λαβρόφ στη ρωσική πόλη Σότσιο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Λαβρόφ και Πομπέρο θα συζητήσουν για διάφορα τρέχοντα θέματα όμως θα επικεντρωθούν στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα καθώς και στην Βόρεια Κορέα και στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Όχι βέβαια πως δεν έχουν και τα… μεταξύ τους θέματα, καθώς κοντράρονται για τη Συρία, για την Ουρανία και τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, καθώς και για την κράτηση στη Ρωσία του Πολ Γουίλαν, ενός Αμερικανού πρώην πεζοναύτη, με κατηγορίες κατασκοπίας.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ακύρωσε την επίσκεψη στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, λόγω “επειγόντων θεμάτων” προς διευθέτηση, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός εκπρόσωπος χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

«Δυστυχώς, πρέπει να μεταθέσουμε τις προβλεπόμενες συναντήσεις στο Βερολίνο λόγω επειγόντων θεμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτάγκους, ο οποίος δεν διευκρίνισε αν ο Πομπέο θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Λονδίνο.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τον εκ νέου προγραμματισμό αυτής της σημαντικές σειράς συναντήσεων. Ο υπουργός Εξωτερικών θέλει να βρίσκεται σύντομα στο Βερολίνο», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα